• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FSS: Liga šampiona preča od Olimpijskih igara

Plasman Partizana u Ligu šampiona, a ne Olimpijske igre, prioritet je za FSS, poručio je novoizabrani predsednik Tomislav Karadžić.

 FSS: Liga šampiona preča od Olimpijskih igara Izvor: MONDO

"Na poslednjoj sednici Izvršnog odbora prošle godine odlučeno je da je Liga šampiona prioritet, a na drugom mestu su Olimpijske igre ili Kup UEFA. Pogledao sam zapisnik sa te sednice, ali tamo to nije bilo baš tako zapisano", ne baš najjasnije naveo je Karadžić u ekspozeu na Skupštini, da bi nakon konstitutivne sednice Izvršnog odbora odlazeći predsednik Partizana pojasnio stav u vezi sa nastupom "orlova" u Pekingu:

"Siromašan smo Savez, a klubovi retko imaju priliku da zarade pet do 10 miliona evra. Olimpijske igre, s druge strane, nisu toliko bitne koliko smo svi pričali poslednjih godinu dana. One donose reputaciju, ali ne i novac. Zbog toga, pre svega Partizan, pa i Crvena zvezda, imaju prednost u odabiru odluke. Ne treba sada da dvojica ili trojica igrača Partizana ili Crvene zvezde budu kamen spoticanja".

Nakon Izborne Skupštine održana je konstituivna sednica Izvršnog odbra FSS, koji će, prema rečima Karadžića, prvi sastanak imati u petak kada će se razgovarati o dopuni Superlige, sistemu takmičenja, ali i o selektoru.

"Mnogo je posla pred nama. Rad sa mladjim kategorijama, sredjivanje situacije u sudijskim i trenerskim organizacijama, medjunarodni odnosi, kao i poboljšanje infrastrukture, o čemu je u svom ekspozeu govorio i novi premijer Srbije Mirko Cvetković, koji je najavio veća ulaganja u sport", rekao je Karadžić.

"Treba da idemo korak po korak. Ne možemo da javnosti bacamo prašinu u oči i obećavamo ono što ne možemo da ispunimo, kao što je plasman na Mundijal. Realno smo dobili tešku kvalifikacionu grupu, nismo bolji od Francuske i Rumunije, iako ćemo se svakako truditi da ih pobedimo. Uspeh, medjutim, zavisi od mnogo toga", dodao je novi prvi čovek FSS.

Članovi Izvršnog odbora, pored Karadžića, postali su Dragan Djordjević, Goran Milanović, Branko Vukadinović, Dušan Savić, Radivoje Djurović, Zoran Bingulac, Bogoljub Stepanović, Branko Stojaković, Ratko Borovnica, Staniša Beljan, Miodrag Morača, Dušan Sekulić, Dragoslav Bošković i Goran Karić.

Mesta u Izvršnom odboru rezervisana su i za predstavnika trenerske organizacije i Zajednicu Superlige. Karadžić je najavio i pregovore sa Crvenom zvezdom, Bulićem i Fudbalskim savezom Kosova i Metohije, koji bi, uz nekog sponzora, kompletirali Izvršni odbor.

Karadžić je, takodje, imenovao i trojicu potpredsednika FSS: Zorana Bingulca iz Fudbalskog saveza Beograd, Dragoljuba Vukadinovića iz regiona zapadna Srbija i Dragana Djordjevića iz istočnog regiona.

"Ostalo su još dva upražnjena mesta, a istočni region će verovatno dobiti jedno. O petom članu ćemo tek razgovarati. Ako Statut FSS bude promenjen i predsednik Zajednice superligaša automatski dobije i potpredsedničko mesto, to će onda biti šesti potpredsednik", naveo je Karadžić i potvrdio da će generalni sekretar Saveza ostati Zoran Laković.

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC