• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zeman: Izvinjavamo se

Zeman se izvinio za poraz od Slaska (0:4), ali smatra da su ovakvi porazi dobri da se ekipa trgne na vreme.

 Zeman: Izvinjavamo se Izvor: MONDO

Fudbaleri Crvene zvezde izblamirali su se na pripremama u Sloveniji, izgubivši od poljskog Slaska iz Vroclava 4:0, a u ime svih potrebu da se izvini navijačima osetio je trener Zdenjek Zeman.

Zeman je rekao da rezultat na pripremema nije u prvom planu, ali da u svakom slučaju nema opravdanja za takvu igru njegove ekipe. Ipak, ubeđen je da su porazi u ovom trenutku dobri za tim, kako bi igrači shvatili neke stvari i zalagali se više u narednim utakmicama.

"Često pronalazimo alibi i kažemo da se radi naporno, tvrdeći da je to razlog našeg neuspeha. Teren je bio jako težak posle kiše i drugačiji od onoga na koji smo se navikli u Austriji. Ovo je na neki način i izvinjenje za igru i rezultat koji smo napravili protiv Slaska. Sigurno radimo drugačije od ostalih ekipa i videlo da su timovi svežiji od nas u ovom periodu, jer smo mi još u ranoj fazi pripremama za prvenstvo i Evropu", rekao je Zeman za zvanični sajt kluba.

Češki stručnjak je ocenio da je ekipa podbacila i na taktičkom planu. "Umoran igrač ne treba da vuče i zadržava loptu, već treba brzo da je se oslobađa. Trener sam koji insistira na kolektivnoj igri, a ne individualnoj. Igrači treba da pronađu prave pozicije na terenu i da se postavljaju taktički dobro".

Zeman kaže da se fudbaleri Crvene zvezde još ne snalaze i ne prihvataju najbolje njegove zamisli.

"Za sada imamo problem u svim linijama. Igrači su još na početku i nisu prihvatili novi način igre koji pokušavam da im nametnem. Sigurno je da treba određeno vreme da se prilagode. Imamo još mesec dana da se upoznamo i da igrači shvate šta se od njih traži na terenu. Neophodno je da igrači prihvate osnove po kojima bi trebalo da igramo. Na tome moramo dosta da radimo. Svi igrači koji su došli igrali su u drugačijim sistemima", ističe Zeman.

Uprkos problemima, Čeh je smiren i ne paniči. Veruje da će sve biti ispravljeno do početka sezone.

"Problemi postoje, ali zato smo tu da radimo. Svako od igrača misli drugačije. Tražim da se svi stave u službu ekipe i postavim igru po svom ukusu. Igrači mnogo drže loptu u nogama. Moraju brže da je se oslobađaju posle jednog, dva dodira i kroz igru da dođu do protivničkog gola. Svaka velika ekipa ima svoj sistem igre, od kojeg ne odustaje. Mi ćemo imati svoju igru. Moja filozofija je da njoj treba protivnici da se prilagođavaju", poručuje Zeman.

Poslednjih nekoliko dana na pripremama sa crveno-belima nalazi se i reprezentativac Malija Murtala Dijakite, dok je Brazilac Teser više od sedam dana uz ekipu. Obojica su na probi.

Dijakite je na probi. U ponedeljak je igrao utakmicu. Reč je o zadnjem veznom igraču. Takav tip igrača nam je neophodan, jer je situacija oko Kastilja neizvesna, kao i njegov ostanak u klubu, kaže Zeman.

Teser je došao sa povredom i još nije odigrao nijednu prijateljsku utakmicu, ali se Zeman nada da će
se oporaviti i pokazati kvalitet.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC