• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dinamo uzvratio udarac Hajduku

Zagrebački Dinamo uzvratio udarac splitskom Hajduku dovodeći njegovog nekadašnjeg kapitena Mirka Hrgovića.

 Dinamo uzvratio udarac Hajduku  Izvor: MONDO

Retko kad se dešava, bar na prostoru bivše Jugoslavije, da jedan fudbaler pređe iz jednog u drugi klub nekadašnje "velike četvorke".

To se, međutim, upravo dogodilo u Hrvatskoj. Zagrebački Dinamo čekao je priliku da se revanšira Hajduku što mu je svojevremeno "oteo" Niku Kranjčara. U petak je na Maksimir stigao nekadašnji kapiten Hajduka Mirko Hrgović, koji je obećao da će se u dresu Dinama "boriti kao nekad u Hajduku".

Hrgović nije baš stigao direktno iz Hajduk, jer je prošlu sezonu igrao za japanski Džef, ali to ne menja suštinski na stvari. Po sezoni će dobijati 300.000 evra, mada to nije zvanično potvrđeno.

Na predstavljanju u Zagrebu, novinari su "čačkali" Hrgovića, postavljajući mu pitanja u vezi sa incidentom tokom Dvoranskom prvenstva Hrvatske u malom fudbalu kada su se potukli igrači Dinama i Hajduka. Hrgović se tada "borio" na strani "ajdukovaca".

Sportski direktor Dinama Zoran Mamić u jednom trenutku je čak ustao u odbranu takvog postupka novog igrača Dinama. "On je tada branio svog saigrača i svako normalan trebalo bi da prepozna da se radi o časnom činu".

Dinamov didrektor je još dodao da čvrsto veruje kako će Hrgović takav karakter pokazati i ako "ne daj Bože bude morao da brani svoje saigrače u Dinamu."

"Jako smo srečni što smo doveli igrača čije su fudbalske i ljudske karakteristike nadaleko poznate. Srećni smo i jer smo posle Ivana Bošnjaka, u Dinamo doveli drugo hajdučko srce. Činjenica da je Mirko danas ovde sa nama dovoljno govori o njegovom karakteru. Novinare bih zamolio da ne potenciraju negativnosti, već da ovaj transfer shvate pozitivno jer on to i jest. Siguran sam da će Mirko boriti za Dinamo jednakom strašću kao što se borio za Hajduk. Samo ga pustite da u miru radi.", poručio je sportski direktor Zoran Mamić.

Novo pojačanje Dinama nije se mnogo uzbudio zbog prelaska u redove "najljućeg rivala" Hajduka. Kaže da ga ne plaši ni reakcija Torcide.

"Svestan sam da kad potpišeš ugovor sa naljućim rivalom taj potez mora da izazove neprijatnost. Ne bojim se reakcija Torcide, jer kao što sam rekao volim izazove, volim da se nešto u životu menja, i reakcije navijača neće me uzdrmati."


Zahvaljujući se novim poslodavcima na "lipin ričima", Hrgović je sve iznenadio rekavši da ga niko iz Hajduka nije kontaktirao po povratku iz Japana.

"Mediji su tako sramežjlivo provlačili priču o mom povratku u Hajduk, kao da sam igrač koji nikada tu nije bio, ili kao da do pre tri mjeseca nisam bio kapetan, a prema mnogim izveštajima i jedan od najboljih igrača. Niko iz Hajduka nije me zvao. Očekivao sam makar poziv i objašnjenje", kaže Hrgović.

Hrgović, koji je nekada bio i reprezentativac BiH, rekao je da se u tu reprezentaciju više neće vratiti, bez obzira na to što je za novog selektora postavljen Miroslav Ćiro Blažević.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC