• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Neizvestan dolazak Kačara i Tošića

Na Olimpijske igre u Pekingu ići će i trojica fudbalera Partizana. Svi internacionalci krenuli ka Beogradu, osim igrača nemačkih klubova.

 Neizvestan dolazak Kačara i Tošića Izvor: MONDO

Miroslav Đukić vodiće na Olimpijske igre u Pekingu i trojicu fudbalera Partizana - Zorana Tošića, Ivana Obradovića i Ljubomira Fejsu!

Iako se u sredu uveče, posle prijateljskog meča Partizan - Lion "šuškalo" da njih trojica neće doći na prozivku u hotelu "M", dogodilo se ono što je želeo Miroslav Đukić.

Sva trojica, Tošić, Obradović i Fejsa, uredno su se pojavili u 12 sati u lobiju beogradskog hotela.

"Ne želim da upoređujem Olimpijske igre i kvalifikacije za Ligu šampiona. I jedno i drugo takmičenje predstavljaju veliki izazov. Drago mi je što sam ovde, jer mi je ovo verovatno jedina prilika da učestvujem na Igrama. U isto vreme osećam i potrebu da budem sa ekipom posebno pred kvalifikacije za Ligu šampiona", izajvio je Zoran Tošić.

Ni Partizanovo "dete" Ivan Obradović ne može da prežali što neće igrati u utakmicama koje će u velikoj meri crno-belima odrediti sezonu.

"Žao mi je što posle deset godina u Partizanu neću učestvovati u nečemu što sam toliko dugo čekao. Međutim, i Olimpijske igre su veliko takmičenje. U Kini ću dati sve od sebe", naglasio je levi bek Partizana.

Od 21 igrača, koliko se nalazi na spisku Miroslava Đukića, u hotelu "M" se nisu pojavila petorica - Đorđe Rakić (Salcburg), Stefan Babović, Filiš Đorđević (Nant), Gojko Kačar (Herta), Duško Tošić (Verder).

Međutim, do stručnog štaba reprezentacije su stigle informacije da su trojica igrača krenula ka Beogradu i da će se uskoro priključiti ekipi, a da je neizvestan dolazak Gojka Kačara i Duška Tošića.

"Nadam se da će preovladati razum i pravila i u nemačkim klubovima, kao što je bio slučaj sa Lacijom, Tventeom, Partizanom, Zvezdom i ostalima", kazao je Đukić.

Selektor tvrdi da je svestan odgovornost koja mu je na plećima posle dobijenog rata sa klubovima oko igrača. Kroz tu prizmu će se pratiti rezultati olimpijaca, ali i Partizana u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

"Svestan sam odgovornosti. Ni kao čovek i igrač, a ni sad kao trener ne bežim od toga. Takmičar sam i želim da imam najjači tim da bih video koliko možemo protiv najboljih", nastavio je Đukić.

Posle debakla na prethodnim Olimpijskim igrama, u Atini, sada je u Srbiji medalja na olimpijskom turniru gotovo i ne pominje.

"Imamo dobar tim, ali i tešku grupu. Da ne verujem da možemo do medalje, ne bih ni putovao u Kinu", završio je Miroslav Đukića.

Njegov spisak će ostati na 21 imenu. Selektor je planirao da 22. putnik bude Miralem Sulejmani, ali je izveštaj prof. dr Miljka Ristića iz Amsterdama bio jasan - Sulejmaniju je stradala hrskavica u levom kolenu i pojavila se voda i ne može da bude spreman za Igre u Kini.

Jedini član ekipe stariji od 23 godine biće golman Vladimir Stojković, koji i dalje ne zna čiji će gol čuvati u narednoj sezoni.

"Probleme u klubu imam već dve godine, ali kao ni do sada, neće uticati na moju koncentraciju kada igram za reprezentaciju. Lične probleme ću rešiti kad za to bude vreme", podvukao je Vladimir Stojković.

Slobodan Rajković je od nedavno član Tventea, za koji će naredne sezone igrati kao pozajmljen igrač iz Čelsija.

"Žao mi što ću propustiti kvalifikacije za Ligu šampiona. Ne mogu kažem da se ne plašim za mesto u timu, ali će mi svakako biti drago da učestvujem na Olimpijskim igrama. Ne znam kako će moj novi trener reagovati na to što nisam u ekipi. Uostalom, nadam se dobrom, jer sam zbog njega, uz preporuku ljudi iz Čelsija, i došao u Tvente", iskren je bio Rajković.

Đukić je pozvao samo jednog desnog beka i to povređenog.

"Došao sam da se lečim, jer sam veći deo priprema Zvezde proveo u ambulanti. Ako me pitate za 'dril' koji je sproveo Zeman, o tome bolje da pričaju moji saigrači zato što su više trenirali. Nadam se da ću se oporaviti i da ću moći da igram na Olimpijskim igrama", rekao je Pavle Ninkov.

Reprezentativce je u hotelu "M" pozdravila ministarka za sport i omladinu, Snežana Samardžić - Marković.

Na spisku Miroslava Đukića se nalaze: Vladimir Stojković (Sporting, Lisabon), Saša Stamenković (Crvena zvezda), Željko Brkić (Vojvodina), odbrana - Pavle Ninkov, Nenad Tomović (Crvena zvezda), Gojko Kačar (Herta), Slobodan Rajković (Tvente), Duško Tošić (Verder), Aleksandar Kolarov (Lacio), Ivan Obradović (Partizan), vezni red - Milan Smiljanić (Espanjol), Nikola Gulan (Fiorentina), Ljubomir Fejsa, Zoran Tošić (Partizan), Predrag Pavlović (Napredak), Vladimir Bogdanović (Crvena zvezda), Dušanu Tadić (Vojvodina), Stefan Babović (Nant), napad - Đorđe Rakić (Salcburg) i Filipu Đorđević (Nant).

Olimpijski reprezentativci "poleteće" ka Čangčunu u subotu u 15,20. U sklopu priprema odigraće tri kontrolna meča, protiv odgovarajuće selekcije Kine, zatim domaćina Čangčuna i na kraju protiv selekcije Šangaja.

Utakmice na olimpijskom turniru na programu su 7. avgusta, sa Australijom (11 sati po srednjeevropskom vremenu), 10. avgusta sa Obalom Slonovače (13,45) i 13. avgusta sa Argenitnom (13,45).

Svi mečevi biće prenošeni u sklopu olimpijskog paketa.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC