• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Barsa tvrdoglava, Argentina bez Mesija

Barsa i dalje ne pušta Mesija na Olimpijske igre. Umešao se Maradona koji traži od Lea da konačno tresne šakom o sto.

 Barsa tvrdoglava, Argentina bez Mesija Izvor: MONDO

Barselona će pustiti Lea Mesija na Olimpijske igre samo ako bude suočena sa kaznom Medjunarodne fudbalske federacije, poručio je sportski direktor katalonskog kluba Ćiki Beigiristain.

Predsednik FIFA Sep Blater rekao je u sredu da klubovi moraju da puste igrače mladje od 23 godine na Olimpijski fudbalski turnir, ali je Begiristain naveo da u dopisu nije pominjana nikakva kazna.

"Dopis FIFA nas ne obavezuje ni na šta. Ne pominje se tamo ništa o sankcijama ili kazni za klub, samo o olimpijskom duhu. Tamo, medjutim, nema ništa novo, tako da smo mi razumeli da je sve ostalo kao što je bilo", rekao je Begiristain.

Sportski direktor katalonskog giganta rekao je da Barselona ne želi da pusti 21-godišnjeg Argentinca jer treba da igra kvalifikacije za Ligu šampiona u vreme kada se održavaju Olimpijske igre.

"Razumemo važnost Igara, ali FIFA i AFA (Fudbalski savez Argentine) moraju da razumeju važnost Lige šampiona", rekao je Begiristain.

AFA je saopštila da očekuje da će FIFA do utorka doneti odluku.

Maradona: Zovite mene u Peking

U medjuvremenu u priču oko Lea Mesija i njegovog nastupa u Pekingu umešao se i legendarni Dijego Armando Maradona, koji tvrdi da nije samo Barsa kriva, već da i fudbaler ima zasluga što još nije na pripremama "gaučosa".

"Vidim da Mesi nije u stanju da donese odluku koja najviše zavisi od njega. Mislim da to mora da uradi. Ovo mu je prilika da odraste", rekao je Dijego, a zatim dodao:

"Nedostaje mu karakter, onaj liderski. Bogu hvala, igrački je pokazao i to kakav. Nadam se da će promeniti i svoj temperament, jer u suprotnom neće biti u stanju da vodi svoje ekipe do titula. Ne sme da dopusti da drugi odlučuju o stvarima koje on mora da rezreši. To je ta dimenzija koju kod njega još ne vidim. Nadam se da ću jednog dana videti i da ćemo za dve ili tri godine moći da kažemo: 'Leo je lider!'. Mora da podigne glas i sam se izbori za nastup u reprezentaciji"

Kada je u pitanju olimpijski tim Argentine, Maradona je oduševljen njegovim potencijalom.

"Selektor Serdjo Batista ima na raspolaganju sjajnu ekipu. Kapiten Rikelme i napadači Laveci, Aguero i Mesi u stanju su da razbiju svaku odbranu. Mislim da je moj nekadašnji saigrač Batista spreman da izvede tu ekipu na pravi put. Ako nije, mogu to ja, spreman sam da dodjem u Peking", u svom stilu je završio kudravi gaučos, koji je ima ambicije da bude selektor olimpijske reprezentacije Argentine, ali ga predsednik AFA Hulio Grandona zaobilazi u širokom luku.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC