• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ: "Dama" i "sveci" završili posao?

Juventus pobijedio Seltik u Glazgovu 3:0, dok je PSŽ bio bolji od Valensije na Mestalji sa 2:1. Ibra udario protivnika i dobio crveni.

 LŠ: "Dama" i "sveci" završili posao?  Izvor: MONDO

Nastavljena je Liga šampiona i odmah, u prvim utakmicama u 2013. godine, puno uzbuđenja i golova.

Torinska "stara dama" i bogati Pari Sen Žermen nalaze se na pragu četvrtfinala elitnog takmičenja!

Naizgled lake pobjede...

Međutim, nije ima bilo tako. Za razliku od protivnika, Seltika i Valensije, koji su pred svojim navijačima propuštali prilike, oni su svoje maksimalno koristili, pogotovo Juventus. Revanši se igraju 6. marta, a po svemu sudeći za domaćine tih duela biće formalnost. Nešto teži posao čeka Parižane.

FOTO - GALERIJA

JUVE POGAĐAO, SELTIK NIKAKO

Seltik je krenuo ofanzivno od prvog sudijskog zvižduka, a već u četvrtom minutu primio je gol! Praktično iz prvog prelaska na polovinu Škotlanđana, Juventus je zatresao mrežu.

Katastrofalno je reagovao Efe Ambroso!

Jedna, naizgled, lagana lopta padala je na glavu Nigerijcu, pored njega je bio Alesandro Matri, to kao da je uplašilo fudbalera Seltika, koji je loše procijenio let lopte, otišao je isuviše naprijed, što je napadaču "stare dame" omogućilo da se nađe "oči u oči" sa Fosterom.

Lagano je šutnuo ispod golmana zeleno-bijelih, previše lagano jer su domaći igrači zamalo stigli da zaustave loptu na gol liniji. Pogodak je potvrdio Klaudio Markizio, ali je on kasnije, ipak, pripisan Matriju.

Kakav "poklon dobrodošlice" na Seltik parku za Italijane.

Tim Nila Lenona još jače je pritisnuo Juventus, ređali su se napadi, pa i prilike, a Bufon je sigurno čuvao svoj gol. Kris Komons je prijetio, bio je najbliži golu u 28. minutu, međutim, njegove polu makazice završile su tik uz stativu. Imao je još jednu priliku, a u promašajima mu se priklučio i Viktor Vanjama

Kada god su "bjankoneri" prešli na polovinu Seltika, što su za 25 minuta učinili samo tri puta, bili su u šansi. Druge dvije nisu realizovali.

Nastavio je Seltik sa istom igrom. "Visio" je gol u vazduhu, ali nije pao. Zato ih je bilo na drugoj strani i to dva. Markizio i Mirko Vučinić za samo šest minuta (u 77. i 83) srušili su sve snove Škota da mogu do naredne runde.

Tragičar je bio Efe Ambrose, koji je pogriješio kod dva gola.

SELTIK: Forster - Lusting, Vilson, Ambroso, Izaguire - Komons, Forest, Malgrev, Vanjama, Braun - Huper.

JUVENTUS: Bufon - Barzalji, Bonući, Kaseres - Lihtštajner, Vidal, Pirlo, Markizio, Peluso - Matri, Vučinić.

GOL NADE ZA VALENSIJU

"Sveci" su na Mestalji pobijedili Valensiju 2:1!

Mogao je Karlo Anćeloti sa svojim pulenima mnogo mirnije da sačeka revanš. Njegova ekipa imala je sigurnih 2:0 na vrućem gostovanju, ali je u posljednjem minutu primila gol i, ipak, će malo strepiti.

Poslije početnog ispitivanja snaga, PSŽ je "prebacio u petu" i odmah postigao gol. Doduše, iz druge velike prilike. Prvo je Lukaš pogodio stativu u devetom minutu, a onda je njegovu grešku minut kasnije ispravio Argentinac Ezekil Laveci.

Valensija je od tog momenta preuzela inicijativu, dok su gosti prijetili iz kontri. U 43. minutu Lukaš je proigrao Havijera Pastorea, koji je svom timu omogućio veliku prednost - 2:0 u gostima!

Tek u samoj završnici utakmice Rami je postigao gol nade za "slijepe miševe", a dva minuta kasnije isključen je najbolji igrač PSŽ Zlatan Ibrahimović zbog namjernog udaranja protivničkog igrača. Uprkos svemu Francuzi su i dalje veliki favoriti..

VALENSIJA: Gaita - Žoao Pereira, Rami, Rikardo Košta, Gardado - Feholi, Banega, Dani Pareho, Kosta, Žonas - Soldado.

PSŽ: Siriđu - Žale, Aleks, Saho, Maksvel - Lukaš, Matidi, Verati, Pastore - Ibrahimović, Laveci.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC