• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Opet štrajk na "Čairu"

Fudbaleri Radničkog iz Niša neće ići ove srijede u Čačak na prijateljsku utakmicu sa Borcem.

 Opet štrajk na "Čairu"  Izvor: MONDO

Veliki problemi "drmaju" superligaša Srbije iz Niša.

Finansijski problemi uzrokovali su odlaganje početka zimskih priprema, a poslije mjesec dana doveli su do novog štrajka igrača Radničkog. Nezadovoljstvo vlada i u stručnom štabu čiji su članovi, po pisanju "Sportskog žurnala", najavili ostavke ako u srijedu na vanrednoj sjednici Upravnog odbora rukovodstvo kluba odluči da napusti "Čair".

"Nalazimo se u skoro bezizlaznom stanju. Vjerujte da nemam više snage, sve se ruši kao kula od karata. Kao da se poput Don Kihota borimo sa vjetrenjačama. Razmišljam da od svega dignem ruke jer iz dana u dan postaje besmisleno da molim i preklinjem da se Radničkom pomogne, a da niotkud pomoći nema", rekao je potpredsjednik niškog superligaša Zoran Banković.

Predsjednik kluba Slavoljub Vlaković kaže da bi igrači do kraja dana mogli da dobiju veći dio dugovanja.

"Potpuno razumijem fudbalere, ali i mi u rukovodstvu smo nemoćni. Grad nam je nedavno prebacio 2,5 miliona dinara, očekujemo do kraja sedmice još toliko, ali ne vrijedi. Ne može Radnički da raspolaže novcem jer je žiro račun kluba u blokadi, a i da nije zahtjeva se da klub najprije izmiri poreske obaveze za doprinose, pa tek onda isplaćuje fudbalere. Pokušavamo da hitno riješimo ovaj problem i vjerujem da ćemo do kraja dana uspjeti da igračima isplatimo veći dio dugovanja".

Početak priprema Radničkog za proljećni dio sezone počeo je sa tri dana zakašnjenja, 12. umjesto 9. januara. Igrači tvrde da je tada dogovoreno sa čelnicima kluba da se obaveze izmire do kraja prvog mjeseca u godini.

"Prošao je cijeli januar, prošlo je i 12 dana februara i - nikome ništa. Treniramo, igramo kontrolne utakmice, ali više nema nikakvog smisla sve ovo što se događa oko Raničkog. Kao da neko namjerno radi protiv kluba i rukovodstva, kao da neko namjerno degradira sve ono što smo uspjeli u posljednje dvije godine, kada smo iz Srpske lige uspjeli da se plasiramo do Superlige", prenio je "Žurnal" stav igrača Radničkog.

Radnički iz Niša se prošle sezone, poslije devet godina pauze, vratio u najjači rang srpskog fudbala. Nišlije su jesenji dio prvenstva završile na 12. mjestu sa 14 bodova, pa im na proljeće predstoji velika borba za opstanak.

Da li će uspjeti da zadrže status superligaša značajno će zavisiti i od dešavanja na vanrednoj sjednici Upravnog odbora.

(MONDO, foto: fcradnicki-nis.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC