• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Petković: U "Maksimir" na pobjedu

Bivši selektor SiCG smatra da Srbija treba da ide na pobjedu u Zagrebu. Prihvatio bi mjesto selektora Republike Srpske.

 Petković: U "Maksimir" na pobjedu Izvor: MONDO

Ovo je u Banjaluci, za "Glas Srpske" izjavio proslavljeni srpski fudbalski stručnjak Ilija Petković pred kvalifikacioni susret za Svjetsko prvenstvo između Hrvatske i Srbije koji se igra 22. marta u Zagrebu.

Kao fudbaler Petković je odigrao veliki broj utakmica u Zagrebu i nada se pozitivnom ishodu iz predstojećeg susreta.

- Kao fudbaler volio sam da igram u "Maksimiru" i čak sam pobjeđivao veliki Dinamo. Ne bih bio sportista i čovjek kada se ne bih nadao našem uspjehu. U "Maksimir" ne treba da idemo samo da bismo vidjeli stadion i da se vratimo. Ne idemo sa prijetnjom već sa nadom da ćemo trijumfovati - rekao je Petković.

On je naglasio da ne treba da se pada u euforiju pred ovaj susret i da srpski fudbaleri treba da se baziraju samo na teren i igru.

- Ova utakmica ne znači mnogo u fudbalskom smislu već ima sasvim drugu konotaciju i preostalih mjesec i po koliko je ostalo do nje ne bi smjeli da se fokusiramo na dešavanja i priče oko terena već samo na fudbal. Ne bi nam valjalo da upadnemo u neku veliku euforiju i moramo da se koncentrišemo na ono što nas čeka. Mislim da naši fudbaleri neće dozvoliti veliko razočarenje - naglasio je Petković.

Nekadašnji selektor Srbije i Crne Gore sa kojom je uspio da izbori plasman na Svjetsko prvenstvo 2006. godine u Njemačkoj podržao je sadašnjeg selektora Sinišu Mihajlovića.

- Svaki čovjek u ovom poslu ima svoje ideje, svoj program i svoju metodologiju rada. Svi mi koji se bavimo ovim poslom ne bi trebalo mnogo da čačkamo i dajemo savjete pošto bi oni mogli da desinhronizuju i naruše atmosferu u ekipi. Siniša je bio veliki fudbaler koji je igrao u velikim klubovima mislim da zna šta radi i od srca mu želim sve najbolje, jer sve ovo spada u njegov program na koji on ima pravo. Uvijek kažem da tokom kvalifikacija ne treba ružnim riječima kritikovati naš državni tim. To treba raditi kad taj ciklus prođe i kada vidimo jesmo li ili nismo bili na nivou. Onda svi imamo pravo na neku vrstu kritike kojoj će biti podložan i Mihajlović. Želio bih da ne dođe do toga nego da se kvalifikujemo i odemo na Svjetsko prvenstvo u Brazil - naglasio je Petković.

Mihajlović je najavio povratak u reprezentaciju nekadašnjeg kapitena Dejana Stankovića, inače rekordera po broju nastupa za nacionalni tim. Međutim, još nije poznato da li će Dejan biti u kombinaciji za predstojeći meč sa Hrvatima. Petković smatra da će njih dvojica zajedno izabrati najbolje rješenje.

- Oni su dugo godina igrali zajedno i bili vrhunski fudbaleri. Dejan je čak odigrao najviše utakmica za reprezentaciju i njihov interni sporazum ne ide u domenu trener-igrač već na iskrenom, prijateljskom, nacionalno-interesnom dogovoru tako da odluku o nastupu Stankovića treba da prepustimo njima dvojici. Vjerujem da će obojica biti pošteni i da će donijeti najpovoljniju odluku. Zato treba da pustimo njihov dogovor, a ne da im mi nešto putem medija sugerišemo - dodao je Petković.

Petković je rekao da bi prihvatio poziv da bude selektor Srpske.

- Profesionalac mora uvijek da odgovori svojim obavezama i potraživanjima. Tako da ne bih imao ništa protiv da budem selektor Republike Srpske ako se jednog dana osnuje reprezentacija. To bih uradio sa zadovoljstvom pošto mi je ovo drag kraj i zato što ovdje dolazim dugo godina - izjavio je Petković.

Petković je čest gost Banjaluke i uvijek je imao lijepe riječi za grad na Vrbasu.

- Ovaj kraj je uvijek gajio tradiciju dobrog fudbala i dobrih fudbalera, a Republika Srpska je to nastavila posljednjih godina. Smatram i mislim da nikad neće nedostajati ljudi koji vole fudbal u ovom kraju i dok je njih biće i fudbala i Republike Srpske. Zato se nadam da će se jednog dana osnovati i nacionalni tim Republike Srpske koji će igrati širom Evrope i svijeta - kazao je Petković.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC