• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Inter vraća Van Nistelroja iz penzije?

Poslije šokantne povrede Dijega Milita, u Interu misle o opcijema. U trenutku kada je završen prelazni rok, možda je rješenje u penzionisanom asu?

 Inter vraća Van Nistelroja iz penzije? Izvor: MONDO

Prelazni rok u Italiji završen je 31. januara, a 14. februara Dijego Milito doživio je tešku povredu koljena i završio sezonu.

Kakve mogućnosti stoje pred čelnicima Intera?

Ili da ne dovedu nikoga i sezonu završe sa Rodrigom Palasijom, Tomazom Rokijem i Antonijom Kasanom ili da dovedu napadača koji je slobodan igrač, a ima kvalitet da igra za "nerazure". I to je sve. Ili možda nije...

Italijanski mediji navode da bi poslije šokantne vijesti o povredi Milita mogla da uslijedi još jedna - šokantna: da se Rud van Nistelroj aktivira iz fudbalske penzije u koju se otisnuo prošlog ljeta poslije jedne sezone provedene u Malagi.

"Nerazuri", navodno, razmišljaju da nagovore drugog najboljeg strijelca u istoriji Lige šampiona da ponovo zaigra fudbal u 37. godini i bar do ljeta nosi crno-plavi dres, pa pomogne ekipi koliko bude mogao. Ove senzacionalističke najave stižu u danu u kom je predsjednik Intera Masimo Morati najavio da klub neće dovoditi zamjenu za Milita, uprkos tome što ni Palasio, ni Kasano, ni Roki nisu klasični centarfori.

Ako se ipak dogodi čudo i Van Nistelroj ponovo zaigra fudbal, Inter bi dobio čovjeka koji je postigao 382 gola na 659 utakmica u karijeri, od čega 35 za reprezentaciju Holandije. "Leteći Holanđanin" počeo je sredinom 90-ih karijeru u Den Bošu za koji je kao tinejdžer dao 20 golova za tri sezone, potom je u jednoj sezoni u Herenvenu postigao 16 pogodaka i prešao u PSV Ajndhoven, a tamo je izgradio ime.

Poslije 75 golova za dvije i po godine, Mančester junajted kupio je tada već reprezentativca Holandije iz drugog pokušaja, jer je Van Nistelroj tokom pregleda i kontrolnog treninga na "Old Trafordu" pokidao ligamente koljena (!?) pa je teško povrijeđen vraćen u Ajndhoven.

Kada je poslije šest mjeseci i dodatnih deset golova za PSV ipak otišao u Junajted, potrudio se da ostane upamćen: dao je 150 golova tokom narednih pet sezona, ali kada se malo "zakačio" sa menadžerom Aleksom Fergusonom, otišao je u još trofejniji klub - Real Madrid.

U Madridu je igrao naredne četiri godine, ali nije bio toliko ubojit, postigao je 64 gola. Potom, put ga je preko Hamburga gdje je za dvije sezone bio strijelac 17 puta odveo prošle sezone u Malagu, a u novoj eri u Primeri pokazalo se da su ga godine stigle: poslije pet pogodaka za cijelu sezonu objavio je da se povlači.

Sada ga, kažu, zovu nazad na teren?

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC