• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Remi Đukinih "orlova" sa Kinom

Srpski i kineski fudbalski olimpijci odigrali su meč bez golova na prvoj pripremi selekcije Miroslava Đukića u Kini, uoči starta OI.

 Remi Đukinih "orlova" sa Kinom  Izvor: MONDO

Remi Miroslava Đukića i Ratomira Dujkovića u Čangčunu. Olimpijska fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je meč bez golova protiv Kine, na prvoj od dve provere uoči starta OI u Pekingu - 0:0.

U utorak popodne po našem vremenu, mladi Srbi i Kinezi, koje predvodi srpski stručnjak, remizirali su drugi put u nekoliko meseci, jer je ovog proleća na prvom susretu na Karaburmi bilo - 1:1.

Do starta fudbalskog turnira, gde ćemo u grupi igrati protiv ekipa Australije, Argentine i Obale Slonovače, slektor Đukić imaće priliku da oproba igrače još 4. avgusta, protiv selekcije Šangaja.

Suočen sa nedolaskom četvorice planiranih igrača, Gojka Kačara, Duška Tošića, Stefana Babovića i Filipa Đorđevića, kojima klubovi još nisu dozvolili da se priključe "orlovima", Đukić je na teren izveo sastav: Stojković, Tomović, Jovanović (od 69. Vilotić), Rajković, Kolarov, Smiljanić, Zoran Tošić (od 81. Pavlović), Fejsa (od 46. Živković), Gulan (od 58. Bogdanović), Tadić (od 89. Kaluđerović), Rakić (od 60. Mrdaković).

Prvu priliku za gol, Srbija je imala u 21. minutu, kada je Fejsa oduzeo jednu loptu na sredini terena, "povukao" ka golu protivnika, potom i uposlio Tošića na desnom krilu, ali je njegov udarac golman Kine Šangjong uspeo da odbrani.

Lopta se potom odbila do Gulana, koji je sa 18 metara tukao tik pored stative.

Šest minuta kasnije, Kolarov je pokušao iz slobodnjaka sa više od 40 metara, ali nije bio prezican, da bi u 29. minutu isti igrač izveo korner, Rajković je šutirao najpre glavom, a potom odbijenu loptu i nogom, ali je samo pogodio prečku.

Novu priliku za gol Tošić je imao u 47. minutu, kada je na dodavanje Rakića još jednom bio neprecizan.

Naš tim je, zbog dugog puta i kratkog perioda aklimatizacije, odnosno izuzetno visoke vlažnosti vazduha, izgubio dominaciju na terenu sredinom drugog dela igre, kada je Đukić pokušao brojnim izmenama da osveži ekipu. Rezervisti nisu uspeli da stvore ozbiljnije prilike za gol, tako da su se "crveni" do kraja uglavnom branili i odbranili.

Jedini pokušaj vredan pomena, bio je "bomba" volej Kolarova sa 30 metara u 70. minutu, ali je lopta preletela tik preko prečke.

Meč je pratilo 20.000 gledalaca.

"Bila je ovo prava takmičarska utakmica. I Kina i Srbija igraju tvrdo i borbeno i ne dozvoljavaju protivniku da razviju igru. Treba uzeti u obzir težinu trenutka u kojem se nalazimo, jer smo doputovali pre dva dana i prolazimo kroz težak period aklimatizacije", sumirao je Đukić.

"Zadovoljan sam prikazanim od strane mog tima, a u narednim danima kroz dodatni rad bićemo sigurno bolji. Kinezi dve godine žive i igraju zajedno i protiv takvog protivnika, a uz to domaćina Igara i još na njegovom terenu, teško je igrati. Određeni pad sredinom drugog dela igre, posebno sa aspekta fizičke spremnosti, sasvim je očekivana stvar. Naredni meč iskoristićemo za dodatni napredak u svim aspektima", dodao je selektor.

Do meča sa Australijom na startu turnira, 7. avgusta, "orlovi" će imati test samo tri dana pre toga sa selekcijom Šangaja. Meč sa selekcijom Čangčuna, koji je bio predviđen za petak, 1. avgust, otkazan je jer je stručni štab procenio da to ne bi bilo korisno u trenutku kada selektor na raspolaganju ima svega 19 igrača.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC