• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezdin teren kvalitetan kao autoput!

Fudbaleri Crvene zvezde igraće na potpuno renoviranom terenu, koji spada u red najkvalitetnijih u Evropi. Teren će imati i grejanje, jaku drenažu...

 Zvezdin teren kvalitetan kao autoput! Izvor: MONDO

Fudbaleri Crvene zvezde od predstojeće sezone više neće moći da se žale da je loš teren u Ljutice Bogdana bio prepreka za bolje rezultate.

Teren je tokom letnje pauze potpuno renoviran (od izgradnje stadiona samo je nekoliko puta menjana trava), imaće grejače i produženu vegetaciju, a utakmice će moći da budu igrane i po najvećem pljusku, tvrde u Crvenoj zvezdi.


"Ovakva rekonstrukcija terena od izgradnje stadiona nije rađena. Radimo po nemačkom modelu. Morali smo da idemo ispod temelja, da bi se saniralo sve od početka. Sistem tvrdoće posteljice je na nivou autoputa. Ovaj dizajn i projekat doneće Crvenoj zvezdi teren koji će večno moći da se koristi. Ništa osim trave neće morati da se menja", izjavio je direktor stadiona Crvena zvezda Milorad Ćorović za klupsku sajt.

Radovi su počeli 16. juna i vrše se prema isplaniranoj dinamici, kako bi sve bilo spremno za prvu utakmicu nove sezone.

Grejanje će, kaže Ćorović, biti jačine 1,2 megavata (MW) i ići će iz kotlarnice kroz budući tunel koji se radi paralelno sa starim zbog potreba Univerzijade.

"Teren će imati i poseban nemački sistem 'Perrot' za automatsko navodnjavanje. Svi slojevi novog terena slagani su milimetarski navođeni laserom. Svi materijali su nošeni u Nemačku na uzorkovanje da bi dobili atest da su najbolji mogući", istakao je Ćorović.


Posle 1. septembra 1963. godine i prve utakmice na svom stadionu u kojoj je Crvena zvezda pobedila Rijeku sa 2:1, crveno-beli 45 godina kasnije ulaze u novi period istorije sa najmodernijim terenom u okolini.

Još samo da fudbaleri naprave rezultat...

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC