• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Platini: Evropo, pomozi Ukrajini

Predsednik UEFA apeluje na međunarodnu zajednicu da podrže jednog od organizatora WP 2012. i odbacuje mogućnost da domaćinstvo preuzme Italija.

 Platini: Evropo, pomozi Ukrajini Izvor: MONDO

Predsednik UEFA Mišel Platini zatražio je u četvrtak od međunarodne zajednice da podrži Ukrajinu i Poljsku u organizaciji Evropskog prvenstva 2012. godine, uprkos sumnjama da su bivše komunističke države, posebno Ukrajina, sposobne za tako nešto.

Platini je rekao da je javna podrška Ukrajini i Poljskoj veoma važna, kako bi se "izvršila demokratska odluka UEFA da se Evropsko prvenstvo održi u tim zemljama".

UEFA je prošle godine donela odluku da Ukrajina i Poljska budu su-organizatori Evropskog prvenstva, iako su kandidature poslale Italija i Mađarska i Hrvatska.

Odlaganje renoviranja stadiona i nastavak rekonstrukcije i modernizacije puteva, hotela i aerodroma, razlozi su sumnje u mogućnost Ukrajine da uspešno organizuje Evropsko prvenstvo.

Platini je ove godine dva puta posetio Ukrajinu, i tada je upozorio organizatore da u narednih nekoliko meseci moraju da obezbede nastavak priprema.

Francuz je prošlog meseca, na sastanku Izvršnog odbora UEFA u Kijevu, rekao da će to telo u septembru doneti konačnu odluku o mestu održavanja Evropskog prvenstva 2012. godine.

Članovi UEFA su negirali navode da ta organizacija planira da premesti evropski šampionat, ukoliko Ukrajina ne uspe da ispuni postavljene zahteve.

Platini je, takođe, negirao medijske navode da će u slučaju da Ukrajina ne uspe, Italija biti organizator šampionata.

"Italija će se najverovatnije kandidovati za domaćina Evropskog prvenstva 2016. godine", rekao je Platini i dodao da stadioni u toj zemlji nisu najbolji u Evropi, da nisu posebno lepi i da su stari.

Najveći problem organizatora u Ukrajini je renoviranje Olimpijskog stadiona u Kijevu koji prima 84.000 gledalaca, na kojem bi trebalo da se odigra finale turnira.

Tajvanska firma je pobedila na tenderu za taj posao, ali ukrajinski zvaničnici su raskinuli ugovor i prepustili posao nemačkoj i britanskoj firmi.

(Beta, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC