• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PIJACA:Dva Brazilca i Ganac na probi u Zvezdi

Žudnja za pojačanjima dovela je Crvenu zvezdu u situaciju da se ponovo okrene kockanju sa, bar za evropske prilike, neafirmisanim fudbalerima.

 PIJACA:Dva Brazilca i Ganac na probi u Zvezdi Izvor: MONDO

Dva napadača i jedan vezni fudbaler stigli su na probu u Ljutice Bogdana. Dvojica od te trojice fudbalera su Brazilci, jedan je Ganac.

Osim podatka da je Brazilac, beogradski mediji ne barataju nijednom drugom informacijom kada je u pitanju zadnji vezni. Što se tiče napadača iz "zemlje sambe i kafe" radi se o Leandru Rodrigezu Montebelu. Rodjen je 31. januara 1987. godine i visok je 187 centimetara.

Montebelo je ponikao je u Mirasolu iz Sao Paula, a u dosadašnjoj karijeri, osim za Irati iz Parane, igrao je i za Santos, Gremio, Barueri, Mogi Mirm, Sao Kaetano i Trinitu.

Ganac se zove Luis Asimang, rodjen je 4. aprila 1983. godine u Akri. Profesionalnu karijeru započeo  je Harts of Oaku, a nastupao je još za Pustinjsku zvezdu iz Tunisa i južnoafričke klubove Kajzeri Čifs i Dinamo. Svojevremeno je bio član i nacionalnog tima, dok je "crne zvezde" predvodio Ratomir Dujković.

Osim Crvene zvezde, u potrazi za napadačem je i novosadska Vojvodina. Za razliku od beogradskih crveno-belih, novosadski u regionu traže špica, a moguće rešenje je dvadesetpetogodišnji Makedonac Ace Stojkov.

Reč je o napadaču koji je 2001. godine iz strumičke Belasice prešao u milanski Inter, a potom bio na kaljenju u Speciji 1906, poljskom Gorniku Zabrže, Kastel di Sangru i Fidelis Andriji.

Stojkov je potom polusezonu proveo u belgijskom La Luvijeu (odigrao 14 utakmica i postigao sedam golova), a 2006. godine u letnjem prelaznom roku postao je član beogradskog Partizana.

Ipak, ni dolaskom trenera Djukića nije dobio šansu, a bolje sreće nije bio ni u njegovom sledećem klubu - madjarskom vicešampionu Debrecinu.

Ovaj fudbaler u medjuvremenu je izgubio status makedonskog reprezentativca, a za A tim Makedonije je odigrao 20 mečeva i postigao četiri gola, dok je prethodno za mladu reprezentaciju odigrao 25 mečeva i postigao deset golova.

U narednih nekoliko dana znaće se i definitivno hoće li Vojvodina potpisati ugovor sa Stojkovim.

Uz Crvenu zvezdu i Vojvodinu, aktivni na letnjoj pijaci su i Čukarički, odnosno Napredak

Čuka pojačava defanzivu i blizu je dogovora Nikolom Jolovićem. Dete Patizanove fudbalske škole je prethodnih godina igralo u ruskim klubovima Torpedu i Saturnu iz Moskve, odnosno Interu iz Bakua.

Napredak vraća Nikolu Vasića. Nekadašnji napadač Kruševljana, koji po polusezonu proveo u ekipama Mladosti iz Lučana i Jagodine, uskoro bi i zvanično trebalo da se pridruži "čarapanima".

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC