• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PRIMERA: Atletiko prepustio drugo mjesto

Dugo su se rivali iz Madrida smjenjivali na mjestu iza Barselone, ali poslije remija Atletika i Valensije Real će do idućeg vikenda biti drugi.

  PRIMERA: Atletiko prepustio drugo mjesto  Izvor: MONDO

Sjajno je počeo duel na Visente Kalderonu, ali je potom uslijedila "uspavanka" koja je povremeno prekidana šansama Atletika, međutim, ne i golovima.

Valensija je povela u 5. minutu preko Žonasa, koji je iskoristio neopreznost domaće odbrane i realizovao dodavanje Pereire. Samo 60 sekundi kasnije izjednačio je najbolji strelac crveno-bijelih Radamel Falkao, pošto je izbjegao ofsajd zamku rivala i lako savladao Dijega Alveša.

Ova utakmica pokazala je da Dijego Simeone još nije pronašao formulu za pobedu protiv Valensije, koja je jedan od četiri kluba protiv kojih se nije radovao od kada je na klupi Atletiko Madrida. A tamo je od decembra 2011.

Atletiko sada ima bod manje od Reala, a Valensija isto toliko od Malage.

Gostima je, ipak, pobjeda bila potrebnija pošto vode veliku borbu sa Malagom i Real Sosijedadom za poziciju broj četiri, koja vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona. Istovremeno, Valensija mora i da pazi na pratioce, kako ne bi u slučaju neuspjeha izgubila mjesto koje joj donosi Ligu Evrope.

"Jorgandžije" nemaju takve probleme, pošto bez obzira da li će na kraju biti drugi ili treći, idu direktno u Ligu šampiona, a četvrtoplasirani Sosijedad nalazi se 13 bodova iza njih, devet kola prije kraja.

Miroslav Đukić i Valjadolid nisu imali uspješno kolo, pošto ih je na Munisipalu pobijedila Osasuna 3:1, iako je domaćin vodio 1:0.

Valjadolid je poveo već u 11 minutu autogolom Rubena, ali su se gosti organizovali u pauzi između dva poluvremena i u drugih 45 minuta čak tri puta zatresli mrežu rivala. Dva puta je pogodio Enrike Sola, u 50. i 60, a jednom Migel Angel De las Kuevas, u 69. minutu.

Valjadolidu je to bio drugi uzastopni poraz, poslije dva vezana remija, pa je ekipa srpskog trenera značajno pala na tabeli. Trenutno su 13. sa 35 bodova, dok je Osasuna napravila važan korak naprijed u borbi za opstanak. Klub iz Pamplone nalazi se na 15. mestu sa 31 bodom.

Do bodova vrijednih nade u opstanak došao je i posljednjeplasirani Deportivo iz La Korunje. U derbiju začelja kao gosti pobedili su Majorku 3:2 i sada, iako i dalje na začelju, imaju četiri boda manje od zone spasa.

Majorka je uspjela da povede u 19. minutu preko Viktora Kasadesusa, ali je uslijedio preokret i vođstvo gostiju 3:1. Precizni su bili Silvio Asevedo u 27, Karlos Marćena u 48. i Ivan Sančez u 60. minutu.

Drugi pogodak za domaćina postigao je Alehandro Alfaro, ali tek četiri minuta prije kraja, pa Majorka nije uspjela da izbjegne poraz.

Zanimljiv duel odigran je i na El Pratu, gde je domaći Espanjol dva puta vodio protiv Real Sosijedada, ali su na kraju obje ekipe uzele po bod - 2:2.

REZULTATI 29. KOLA:

Valjadolid - Osasuna 1:3 (1:0)
/Ruben ag 11 - Sola 50, 60, De las Kuevas 69/

Majorka - Deportivo La Korunja 2:3 (1:1)
/Viktor 19, Nsue 86 - Silvio 27, Marćena 48, Riki 60/

Espanjol - Real Sosijedad 2:2 (2:1)
/Serhio Garsija 9, Stuani 39 - Zurutuza 24, Havi Lopez ag 76/

Atletiko Madrid - Valensija 1:1 (1:1)
/Falkao 6 - Žonaš 5/

Subota

Rajo Valjekano - Malaga 1:3 (1:1)
/Piti pen 31 - Veligton 21, Baptista 55, Morales 86/

Selta - Barselona 2:2 (1:1)
/Insa 38, Oubina 88 - Teljo 43, Mesi 73/

Saragosa - Real Madrid 1:1 (1:1)
/Rodri 6 - Ronaldo 38/

Levante - Sevilja 1:0 (1:0)
/Ruben Garsija 40/

Ponedeljak

Atletik Bilbao - Granada
Betis - Hetafe

TABELA: Barselona 75, Real Madrid 62, Atletiko Madrid 61, Real Sosijedad (-1) 48, Malaga 47, Valensija 46, Betis (-1) 43, Hetafe (-1) 42, Rajo Valjekano 41, Levante 40, Sevilja 38, Espanjol 36, Valjadolid 35, Atletik Bilbao (-1) 32, Osasuna 31, Granada (-1) 28, Saragosa 27, Selta 24, Majorka 24, Deportivo 23.

(MONDO, foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC