• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mihajlović za MONDO: "Orlovi" na pravom putu

Siniša Mihajlović smatra da je stvoreni igrači od koje će u budućnosti Srbija imati jak tim. Za Ljajića, Matića: Ako se predomislite, možete u tim.

 Mihajlović za MONDO: "Orlovi" na pravom putu Izvor: MONDO

Siniša Mihajlović je čovjek koji je ovih dana glavna tema u sporskoj javnosti i prva meta ne samo medija već i ljubitelja fudbala.

Poslije poraza od Hrvatske u Zagrebu (0:2) i eksperimenta sa timom kojeg je suprotstavio "kockastima", a samim tim i neuspjeha u kvalifikacijama za Mundijal u Brazilu, mnogi su mu poželjeli srećan put.

"Selektore, je l' možemo i dalje da vas oslovljavamo?", bilo je prvo pitanje MONDA za Mihajlovića, sa jasnom namjerom da ga pitamo: da li ostaje selektor?

"Naravno da sam i dalje selektor. Do kraja kvalifikacionog ciklusa, ako Fudbalski savez Srbije ne odluči drugačije prije toga", odgovorio je on.

Predsjednik FSS Tomislav Karadžić prije nekoliko dana ponovo vam je dao podršku. Šta vi kažete na to?



"Meni je drago zbog toga. On zna kako se radi u reprezentaciji, šta smo postigli i ako mi daje podršku znači i da vjeruje u to što se radi", rekao je Mihajlović.

Biti selektor bilo koje reprezentacije na svijetu, pa tako i Srbije, jedan je od najnezahvalnijih poslova. Čim ne ide - zna se: udri po selektoru! Većina medija u Srbiji je prethodnih dana "oplela" po Mihajloviću.

"Pravo da ti kažem, nisam sve čitao. Bilo je kritika i to je normalno. Mene samo obavještavaju ako su neke nefudbalske stvari u pitanju. Normalno je da se kritikuje. Tako je svuda u svijetu. Ako imaš rezultat, onda si najbolji na svijetu, ako nemaš onda si niko i ništa", rekao je Mihajlović.

Kad smo kod fudbalskih stvari, jedna od najvećih zamjerki upućena vama je da ste probali ili koristili 45 igrača od kako ste došli na mjesto selektora. Zašto niste "profilisali" tim, iskristalisali ga?

"Kada sam dolazio na mjesto selektora, rekao sam da se pravi smjena generacije, a kad se to radi, onda treba pogledati i probati sve raspoložive snage. Od te grupe otpalo je 20-ak igrača, i ostalo je njih 25. Tu mogu još neki da otpadnu ili uđu, recimo mali (Aleksandar) Mitrović iz Partizana", rekao je Mihajlović.

Da, ali zašto niste uigrali tim?

"Nemojte da gledate one prve tri prijateljske utakmice. Gledajte utakmice koje smo igrali u kvalifikacijama. Napravljena je grupa. Neki su zvani, pa su bili povrijeđeni, drugi su ušli umjesto njih. Kad pogledate pet, šest utakmica bilo je tu promjena, ali samo ako je neko otpao zbog povrede... Vidjeli ste da ova ekipa umije da igra odlično, kao drugo poluvrijeme protiv Hrvatske, protiv Velsa, protiv Belgije, protiv Škotske... Kad igraš utakmice u četiri dana onda treba da osvježiš ekipu. Neki se umore, različiti su protivnici...", odgovorio je Mihajlović.

Kada sada vratite film iz Hrvatske, da li biste možda nešto promijenili? Mnoge ste iznenadili sastavom...

"Uvijek je poslije utakmice lako biti najpametniji. Trener kada sprema ekipu i priprema utakmicu želi da izvede najboljih 11. Može da se desi da ubaciš nekoga, a on ti ne da ono što si od njega očekivao. Ali, to je normalno. Da smo pobijedili sve bi bilo super. Ovako, sad svako pita: 'što nisi stavio trojicu ili četvoricu umjesto ovih što si stavio'. Sad smo pobijedili Škote. Da smo izbubili, svi bi me pitali: što si stavio Luku Milivojevića, recimo... Ja tako ne razmišljam", kaže selektor "orlova".

Ponovo je aktuelna priča oko Adema Ljajića, pogotovo poslije njegove izjave da neće pjevati himnu Srbije, što je jedan od Mihajlovićevih uslova da bi uopšte bio pozvan za nacionalni tim.

"Ne postoji nikakav način da se dogovorimo ako on neće da pjeva himnu. Kod mene nema kompromisa. Ja razumijem njegove razloge, ali i on treba da razumije mene", rekao je Mihajlović, ostavljajući otvorena vrata reprezentacije Ljajiću i ostalima ako promijene stav.

Da li to važi i za Nemanju Matića, koji je otišao iz tima, ljut što ne igra?

"Normalno! Nemanja Matić nije pravio probleme. Rekao je da neće da igra. Međutim, ako zasluži igrama i ponašanjem, opet će biti pozvan. Ja nemam ništa ni protiv Ljajića, ni protiv Matića, samo treba da promijene stav", rekao je Mihajlović.



Da li možete sada da nam kažete šta je to bilo sa Zdravkom Kuzmanovićem? Zvanična verzija je da je on bio povrijeđen i da ga zato nije bilo u kombinaciji za sastav sa Hrvatskom.

"Pa, on jeste bio povrijeđen, a ne da nije htio da igra kako vi pišete. On je bio povrijeđen i nije odradio dva posljednja treninga protiv Hrvatske. Kako je mogao da zna da neće igrati kad niko, dan-dva, prije utakmice nije znao ko će da igra?", kaže Mihajlović.
Upitan da li je postigao ono što je želio, prije svega što se tiče ideje o podmlađivanju tima, Mihajlović je odgovorio:

"Ja sam zadovoljan onim što smo pokazali na terenu, ne i brojem bodova. Normalno je da je bilo oscilacija, jer je ekipa mlada. Ali, podvlačim - nas niko nije nadigrao. Odigrali smo lošije u Skoplju protiv Makedonije i prvo poluvrijeme protiv Hrvatske, ali mislim da smo zaslužili mnogo više nego što smo osvojili", kaže Mihajlović.

Da li je Srbija na pravom putu što se tiče reprezentacije?

"Mislim da su momci na terenu pokazali da je ovo pravi put, da je to reprezentacija koja će u narednom periodu biti jaka i koja će imati velikih mogućnosti i šansi da bude stalni učesnik na velikim takmičenjima. Ne kažem da će se Srbija lagano plasirati na svjetska i evropska prvenstva, ali vjerujem u ove igrače i ovaj tim", uvjeren je Siniša Mihajlović.

(P. V. - MONDO - foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC