• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ (najava): Zlatan protiv svojih

Šveđanin će predvoditi napad Pari Sen-Žermena protiv Barselone. Buskets: "Zlatan je sjajan tip". Juventus protiv "strašnog" Bajerna, bez straha.

 LŠ (najava): Zlatan protiv svojih Izvor: MONDO

Zlatan Ibrahimović je otišao iz Barselone ljut. Svašta je Ibra potom pričao o nekadašnjem treneru Pepu Gvardioli, "peckao" je Lionela Mesija kad god je stigao.

Umalo da se dogodi da zbog lude glave propusti duel protiv Barse u četvrtfinalu Lige šampiona. Ali, UEFA mu je ublažila kaznu i moći će da predvodi Pari Sen-Žermen protiv svog nekadašnjeg tima.

Zanimljiva je izjava veziste Barselone Serhija Busketsa o Zlatanu.

"On je sjajan tip", rekao je Buskets o Zlatanu koji je u od 2009. do 2010. godine nosio dres Barselone.

"On voli da se zeza kad najmanje očekujete. Bilo je lijepo družiti se sa njim tih godinu dana. Što se tiče sportske strane, jasno je da nije dao najbolje od sebe. Moglo je da se osjeti da nije bio baš srećan. Trener nije računao na njega, želio je drugačiji sistem igre sa Mesijem u centralnom dijelu napada", rekao je Buskets.

On je dodao da je Ibra trebalo da ostane u Barsi.

"Tandem njega i Mesija bio bi čudesan. Ali, put ga je odveo na drugu stranu. Nikada nisam vidio Zlatana da se sa bilo kim svađa u svlačionici Barse, ni sa Pujolom, ni sa Ćavijem, ni sa Inijestom. Možda je naša svlačionica drugačija nego u drugim klubovima u kojima je igrao, ili ona koju sada ima PSŽ", kaže vezista Barselone.

Šta kaže Ibra? Kaže da je Barselona najbolja na svijetu.

"Kako ih pobijediti? Dobro pitanje. Moramo da se koncentrišemo na našu igru, a trener će izabrati pravu taktiku za utakmicu protiv, bez sumnje, najbolje ekipe na svijetu", rekao je Ibrahimović, koji je ove sezone postigao 29 golova.

Ibrahimović je zbog suspenzije trebalo da propusti prvu utakmicu protiv Barselone, ali mu je UEFA umanjila kaznu na jednu utakmicu.

"Srećan sam što ću moći da igram. To je pravedna odluka. Mislim da nisam zaslužio suspenziju od dvije utakmice", rekao je on.

Ibrahimović nije jedini igrač PSŽ-a koji je igrao za Barselonu. Tu su i Tijago Mota i Maksvel.

Parižani imaju potpuni respekt prema Barseloni, ali nisu preplašeni.

"Barselona ima mnogo odličnih igrača i igraju najbolji fudbal na svijetu. Međutim, svaka ekipa ima nedostatke. Ne postoji savršeni tim", rekao je Lukas Moura.

PSŽ će drugi put igrati u četvrtfinalu Lige šampiona, a neporažen je na svom terenu u evropskim takmičenjima u posljednjih šest godina.

Fudbaler PSŽ-a Havijer Pastore rekao je da je oduševljen jer će igrati protiv saigrača iz argentinske reprezentacije Lionela Mesija.

"On je najbolji fudbaler svijeta i to pokazuje iz utakmice u utakmicu. Za nas Argentince on je uzor. Drago mi je što ću igrati protiv njega i vjerujem da ću sa mnogo emocija dočekati taj trenutak", rekao je Pastore.

Mesi je ove sezone na 29 prvenstvenih utakmica postigao 43 gola, dok je u Ligi šampiona sedam puta pogodio mrežu, a ukupno 56 u svim takmičenjima.

"Moramo da ostanemo koncentrisani svih 90 minuta i da budemo mirni kada su oni u posjedu lopte. Barselona je ekipa koja iskoristi najmanju grešku protivnika i tada postiže gol. Poslije toga je teško vratiti se", dodao je on.

Dejvid Bekam je kao igrač Real Madrid i Mančester junajted odigrao brojne utakmice protiv Barselone. On kaže da katalonsku ekipu krasi timski duh.

"Kada je u prvoj utakmici osmine finala Barselona izgubila od Milana sa 0:2 svi su govorili da je njihova era završena. Ali, svi koji ih barem malo poznaju, znaju da to nije slučaj. Oni nisu samo pojedinačni talenti, već su prava timska ekipa i to već godinama. Zbog toga su toliko uspješni", rekao je Bekam.

Barselonu će sa klupe predvoditi trener Tito Viljanova, koji se vratio iz Njujorka, gdje je proveo 10 nedjelja na terapijama poslije odstranjivanja tumora pljuvačnih žlijezda.

Najbolji igrač Barselone Lionel Mesi rekao je da očekuje tešku utakmicu, ali i da je srećan što će u timu biti Erik Abidal, prvi put nakon transplantacije jetre prošle godine kao i trener Viljanova.

"Svi smo okrenuti tom meču. Biće teško, ali imam dobar osjećaj. Svi smo srećni što je Erik ponovo sa nama. Tito je veoma motivisan i važno je što se vratio u ekipu pred rasplet sezone", rekao je Mesi.

U ekipi Barselone neće biti zbog povrede Karlesa Pujola, ali će igrati Ćavi Ernandez i Đordi Alba, koji su se oporavili od povreda.

U Minhenu će biti odigran duel giganata evropskog fudbala. Bajern dočekuje Juventus. Oba tima idu ka novim titulama u prvenstvima Njemačke i Italije.

Obje ekipe ulaze u meč poslije pobjeda u domaćim prvenstvima, Juventus je savladao Inter 2:1, dok je Bajern razbucao Hamburg 9:2 i potrebna su mu još dva boda kako bi osigurao titulu u Bundesligi.

"U Minhen idemo bez straha i sa puno samopouzdanja. Igramo protiv jakog tima Bajerna, ali vjerujemo u naš san", rekao je Konte italijanskim medijima.

Konte, koji je 2012. godine u svojoj prvoj sezoni na klupi Juventusa osvojio šampionsku titulu, rekao je da njegova ekipa mora da prenese dominaciju iz domaćeg prvenstva u Ligu šampiona.

"U Italiji smo na pravom putu do uspjeha, pošto imamo devet bodova više od drugoplasiranog Napolija, ali sada moramo da pokažemo kakvi smo u Evropi", rekao je on.

Juventus bi mogao da igra bez Sebastijana Đovinka, koji je povrijedio članak u posljednjim trenucima utakmice s Interom u subotu, dok se napadač Mirko Vučinić oporavlja od gripa i njegov nastup je neizvjestan.

Konte bi, zbog toga, u napadu mogao da upari Fabija Kvaljarelu i Alesandra Matrija.

Juventus je do sada pet puta igrao u četvrtfinalu nekog evropskog takmičenja s njemačkim ekipama i svaki put je izbacio protivnika.

Trener Bajerna Jup Hajnkes je oprezan.

"Juventus je jedna od najboljih evropskih ekipa, agresivna, čiji igrači mnogo trče", rekao je on.

U Bajernu se nadaju da će Frenk Riberi, Toni Kros, Tomas Miler i Mario Mandžukić ponovo biti uspješni u napadu. Oni su u prvenstvu ukupno postigli 40 golova.

Bajern će četvrti put u posljednjih pet godina igrati u četvrtfinalu, a pobijedio je u 17 od posljednjih 18 utakmica na Alijanc areni.

Podsjećamo vas da utakmice možete da pratite na kanalima javnog servisa u Bosni i Hercegovini (RTRS, FTV, BHT 1) i Areni sport.

(Beta/MONDO - foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC