• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FA KUP: Bane i Čelsi idu dalje!

U ponovljenoj utakmici četvrtfinala FA Kupa, Čelsi pobijedio Mančester junajted 1:0, sjajnim golom Demba Ba u 49. minutu.

 FA KUP: Bane i Čelsi idu dalje! Izvor: MONDO

Branislav Ivanović je u igri za trofej u engleskim takmičenjima, Nemanja Vidić je ostao bez mogućnosti da se bori za onaj koji toliko silno želi!

U ponovljenoj utakmici četvrtfinala FA Kupa, Čelsi pobijedio Mančester junajted 1:0, golom Demba Ba u 49. minutu. U prvoj meču na Old trafordu bilo je 2:2, nakon što je Junajted vodio 2:0, a potom se čupao.

Trofej u FA kupu je jedini koji Nemanji Vidiću nedostaje sa Mančester junajtedom. Zato je prije meča na Stamford bridžu poručio da silno želi baš ovaj pehar. Ali, njegovi saigrači, koji su bili na terenu u Londonu, nisu mu to omogućili (Vidić nije igrao). Ipak, Junajted ne treba da žali, jer mu titula prvaka ne može izmaći.

Odličnom akcijom u 49. minutu, Čelsi je stekao pravo da se 14. aprila u polufinalu sastane sa Mančester sitijem. Huan Mata je divno proigrao Demba Ba koji je u padu zahvatio loptu i uhvatio je Davida de Heu na pogrešnoj nozi. Sjajna završnica napadača Čelsija!

POGLEDAJTE GOL

Zanimljiv i impresivan podatak: to je 34 uzastopna utakmica na Stamford bridžu u FA kupu u kojoj je Čelsi postigao gol!



Koliko je taj gol bio važan i odlučujući, tako su i odbrane Petera Čeha podjednako doprinijele da Čelsi ode dalje. U dva navrata je zaustavio opasne pokušaje Havijera Ernandeza-Ćićarita.

Najprije je u prvom poluvremenu Meksikanac odlično šutirao po sredini, a Čeh je nogom uspio da sačuva mrežu. Nedugo poslije vodećeg gola Čelsija, umalo izjednačenje. Valensija je poslao loptu na drugu stativu, Ćićarito je "zaplivao" i glavom uputio loptu ka golu Čelsija, ali je Čeh ponovo spektakularno intervenisao.

Imao je i Čelsi dva opasna naleta. Huan Mata je sredinom drugog poluvremena stavio na muke De Heu, poslije odličnog prodora i nekoliko driblinga, a Belgijanac Eden Azar je u 68. minutu mogao da riješi meč. Pobjegao je Filu Džonsu, uletio je u šesnaesterac, ali šutirao zamalo pored lijeve stative gola Junajteda.

Probao je Aleks Ferguson da probudi tim, ubacivši Rajana Gigsa i "keca iz rukava" Robina van Persija. Dva minuta prije isteka 90. Van Persi je imao veliku šansu. Ešli Jang i Patris Evra su odlično kombinovali, Francuz je uputio loptu ka Holanđaninu, koji je sa šest metara loše zahvatio loptu i poslao je na tribine.

Čelsi je u paklenom ritmu. Igrao je u subotu u prvenstvu, danas protiv Junajteda, a u četvrtak ga očekuje prvi meč četvrtfinala Lige Evropa protiv Rubina iz Kazanja.

(MONDO - foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC