• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zečević: "Zemunelo" je Partizanovo blago

Nekadašnji generalni sekretar crno-bijelih kaže da su "politički i drugi lobiji" spriječili izgradnju novog stadiona u Humskoj ulici.

  Zečević: "Zemunelo" je Partizanovo blago  Izvor: MONDO

Da prije desetak godina nije bilo opstrukcije u Skupštini Beograda, Partizan bi na mjestu sadašnjeg stadiona imao novi, moderan višenamenski objekat, sa 38.000 sjedišta, ukupne vrijednosti 300 miliona evra, tvrdi Žarko Zečević u intervjuu "Sportskom žurnalu".

"Imali smo zatvorenu finansijsku konstrukciju za tržni centar na dva sprata, hotel na ulazu u sadašnje klupske prostorije na severnoj tribini i stadion iznad toga. Bio bi to stadion nalik onom u Bernu, gdje se igralo prvenstvo Evrope 2008. godine. Nekome to nije odgovaralo", rekao je Zečević.

On je dodao da ne želi nikoga poimence da optužuje, iako zna ko je stopirao cijeli projekat.

Danas izgradnja novog stadiona zavisi od "svjetske krize, ekonomije, interesa...", a ostaće kao varijanta za budućnost "ako se ne napravi tržni centar na Autokomandi".

Velika stvar koju je Partizan uspio da završi sa Žarkom Zečevićem na rukovodećoj poziciji, jeste izgradnja Sportskog centra Teleoptik, popularnog "Zemunela".

Radovi su trajali sedam godina, ali je zato tadašnji predsjednik UEFA, Lenart Johanson, na svečanom otvaranju rekao da Partizan ima "objekat za 23. vijek".

"Bila je 1991. godina, kada sam shvatio da su uslovi na stadionu očajni. U Teleoptiku smo dobili partnera na duge staze, a u međuvremenu sam smislio 'TV bingo', od kojeg smo prihodovali sedam-osam miliona maraka. Odmah sam taj novac uložio u izgradnju sportskog centra. Kakav je napravljen, takav je i danas, jer je od najkvalitetnijih materijala", ponosno će Zečević.

Kada se saberu iznosi koje su crno-bijeli inkasirali od transfera svoje djece, ponikle u "Zemunelu", jasno je da se ulaganje višestruko isplatilo i da će se još dugo isplaćivati.

"Od sportskog centra smo napravili fabriku igrača i to je najveća vrijednost Partizana", kaže za "Žurnal" Žarko Zečević.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC