• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ: Stara škola u Minhenu, "fenseri" u Parizu

Fanovi širom svijeta odbrojavaju sate i minute do početka prvih utakmica četvrtfinala Lige šampiona.

 LŠ: Stara škola u Minhenu, "fenseri" u Parizu Izvor: MONDO

Kvalitetnog fudbala biće i dan kasnije, ali nema sumnje da se u fokusu nalaze dvije četvrtfinalne utakmice zakazane za utorak od 20.45 časova.

Ko ima mogućnost da bira, teško će se opredijeliti između mečeva Bajern - Juventus i Pari sen Žermen - Barselona, jer će na ta dva stadiona igrati neki od najboljih i najatraktivnijih fudbalera planete, a uz to četiri lidera nacionalnih prvenstava, vjerovatno i budući prvaci svojih zemalja.

Duel Bajerna i Juventusa nosi šmek starih vremena, jer su Bavarci tri od četiri evropske titule osvojili u 20. vijeku (1974, 1975, 1976, 2001), a "stara dama" obje (1985, 1996).

Bajern je tokom prethodne decenije bio u laganoj krizi rezultata, ali je plasmanima u finale 2010. i 2012. nagovijestio uspon na sam vrh.

Juventus se polako vraća na stare staze, pošto je nekoliko godina plaćao ceh aferi "kalčopoli" i privremenoj selidbi u Seriju B.

Tim Jupa Hajnkesa za vikend je "demolirao" Hamburger u domaćem prvenstvu (9:2), ali je u revanš susretu prethodne runde sa Arsenalom (0:2, posle 3:1 u Londonu) pokazao da nije bauk...

Pari sen Žermen, "potkovan" milionskim investicijama arapskih vlasnika, pokušaće da pomrsi račune Barseloni, koja je u prošlom vijeku izašla kao pobjednik iz samo jedne (1992) od četiri borbe za evropsku krunu, ali zato posljednjih godina ima stoprocentan učinak - 3/3 (2006, 2009, 2011)!

"Sveci" su na svom stadionu neporaženi u Evropi 23 utakmice, od novembra 2006.

Oni najavljuju da neće respektovati Mesija i ekipu, a veliki "vjetar u leđa" dobili su odlukom UEFA da prepolovi suspenziju Zlatanu Ibrahimoviću i omogući mu da zaigra u utorak.

Lionel Mesi u ovom dvomeču može da se probije na drugo mjesto "vječite" liste strijelaca Lige šampiona, na kojoj vodi Raul Gonzales sa 71 pogotkom. Prate ga Rud van Nistelroj sa 60 i Andrej Ševčenko sa 59, dok je najbolji fudbaler svijeta do sada postigao 58.

Čuveni stadion Park prinčeva tri puta je bio domaćin finalne utakmice Kupa šampiona, ali Pari sen Žermen u elitnom kontinentalnom takmičenju nikada nije otišao dalje od polufinala.

(MONDO, foto: Beta/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC