• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radulj: Spasićemo Borac!

Novi predsjednik Borca Slobodan Radulj nije previše optimističan u svom prvom obraćanju javnosti, ali je podvukao da će banjalučki klub biti spašen!

 Radulj: Spasićemo Borac! Izvor: MONDO

Veliki klub kakav je Borac nikako ne bi smio biti ugašen! To želi armija navijača crveno-plavih, ali i svi ljubitelji fudbala u Bosni i Hercegovini. Korak naprijed u spašavanju Borca je i današnja Skupština na kojoj je izabrano novo rukovodstvo na čelu sa Slobodanom Raduljem.

Novi čelnik Velikana iz Platonove u svom prvom obraćanju novinarima najprije je objasnio zašto su velika dugovanja ključni problem sportskih klubova u Bosni i Hercegovini, ali i bivšoj državi.

"Finansiranje sportskih klubova, kao što je Borac, od rata naovamo nikad nije bilo riješeno na adekvatan način. Taj problem u proteklom periodu rješavan je na različite načine. Kod nas u Borcu jedno vrijeme klub je bio Sportsko društvo i taj koncept je propao. Poslije se prešlo na ideju da vlasnici uspješnih kompanija budu vodeći u banjalučkom klubu, ali jednostavno ni oni svojim donacijama nisu mogli da izdrže. S novim rukovodstvom došla je i treća varijanta, koja je svojevrsna mješavina prve dvije verzija finansiranja kluba. Dio novca će snositi Grad Banjaluka iz budžeta, a dio te firme koji su prijatelji Borca. Ovaj treći koncept biće ‘probni balon’ za pokušaj izlaska iz krize", rekao je Radulj.

Novi predsjednik crveno-plavih, koji je na toj funkciji naslijedio Ljubomira Ćubića, svjestan je da ga očekuje jako težak posao jer je Borac dužan nekoliko miliona KM. Samo FK Džaja od Banjalučana potražuje oko 800.000 KM…

"U posljednje vrijeme se Borac našao u centru pažnje s razlogom. Problemi su veliki i pred nama je jako težak zadatak. Slažem se i da su prethodni čelnici radili u teškim uslovima…Ali, garantujem da ćemo završiti sezonu".


Do petka će biti održana prva sjednica novog Upravnog odbora kluba.

"Pravićemo kratkoročne planove jer drugačije ne možemo, a kad završimo uspješno sezonu, onda ćemo razmišljati o dugoročnoj viziji. Moramo da vratimo sve dugove i napravimo ambijent u kojem će klub moći da se sam finansira. Stvaranje mladih igrača koji bi bili interesantni za veće klubove je jedan od načina".


Radulj o aktuelnom timu Borca, koji je ovog proljeća uknjižio tri pobjede i remi iako im klub duguje nekoliko plata, ima samo riječi hvale.



"Fudbaleri zaslužuju veliko poštovanje zbog njihovog odnosa prema igri i razumijevanju stanja u kojem se klub nalazi. Obećali smo da ćemo im do početka maja isplatiti dvije zaostale plate".


Novi čelnik Borca je dodao da će do petka biti imenovani nasljednici Radmila Šipovca i Darka Ljubojevića na funkcijama direktora i sportskog direktora, ali nije želio da otkrije imena kandidata.

"Direktor će raditi šest mjeseci kao volonter, ali ne bih o imenima. Riječ je o novom čovjeku, a sportski direktor će takođe do petka biti poznat. Imam nekoliko kandidata za tu funkciju"
, rekao je Radulj.

On je naglasio da će na prvoj sjednici UO u novom sazivu biti predstavljen i operativni plan rada koji će biti predstavljen Skupštini Borca.

"Prva stavka je da razgovaramo sa svima kojima Borac duguje. Neki vjerovnici sami žele da se odreknu svojih cijelih ili dijelova potraživanja. Druga stvar je da se organizuje skup uglednih Banjalučana, koji su spremni da doniraju klub. Dakle imamo ono što nam daje Grad iz budžeta, a sve ostalo je na dobrovoljnoj bazi. Drugog načina nemamo".


Radulj je takođe priznao da se nerado prihvatio ovog nezahvalnog posla, ali je uvjeren da će biti uspješan u namjeri da Borac dobije licencu za takmičenje u Evropi.

"Uslovi za licencu su strogi - moraju sve obaveze biti riješene prema transferima igrača, porezi državi i Savezu ili da se dogovorimo sa svima i prolongiramo obaveze".

Koliko tačno novca Borac duguje, Radulj još ne zna jer je danas postao prvi čovjek kluba.

"Tražiću detaljnu finansijsku analizu stanja u klubu i nakon nje preduzeti mjere. Ne očekujem velike rezultate, ali očekujem da uspijem da spasimo Borac", zaključio je Radulj.

(MONDO, foto: MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC