• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Barselona, Verder i Šalke dobili spor sa FIFA

Sud za arbitražu u sportu presudio je da Barselona, Verder i Šalke nisu obavezni da svojim fudbalerima dozvole da se takmiče na OI u Pekingu.

 Barselona, Verder i Šalke dobili spor sa FIFA Izvor: MONDO

Klubovi su se pred sudom u Lozani žalili na odluku Svetske fudbalske federacije (FIFA) da ekipama naredi da igračima starim do 23 godine omoguće nastup na Olimpijskim igrama. Klubovi su ocenili da to ne moraju da učine, pošto Olimpijske igre nisu u FIFA kalendaru takmičenja.

Sud u Lozani je saopštio da je odluku u korist klubova donela tročlana komisija. Razlog takve odluke je i kalendar FIFA, ali i nepostojanje dokaza da je ta organizacija klubovima zaista i naredila da oslobode igrače obaveza ili im je to samo preporučeno.

"Sud za arbitražu u sportu u Lozani usvojio je žalbu Barselone, Verdera i Šalkea na odluku Komiteta FIFA za status fudbalera od 30. jula i ona je u potpunosti stavljena van snage", navodi se u saopštenju suda.

Barselona se žalila zbog Argentinca Lionela Mesija, Šalke zbog Brazilca Rafinje, a Verder zbog njegovog zemljaka Dijega. Nigde se, međutim, ne pominje da li se Verder na odluku FIFA žalio i zbog srpskog reprezentativca Duška Tošića.

"Ova odluka ne utiče na status igrača koje su njihovi nacionalni olimpijski komiteti uredno prijavili za takmičenje i koji će i moći da se takmiče na Olimpijskim igrama u Pekingu", saopštio je sud.

Predsednik FIFA Sep Blater izjavio je da je veoma razočaran odlukom Suda za arbitražu u sportu.

"FIFA je iznenađrena i razočarana odlukom, ali će je poštovati. Želeo bih, ipak, da apelujem na klubove da dozvole svojim fudbalerima da nastupe na Olimpijskim igrama. Bio bi to akt poštovanja olimpijskog duha i divna stvar za igrače, navijače i sam fudbal", rekao je Blater.

FIFA je saopštila i da je Blater Barseloni, Verderu i Šalkeu poslao pisma u kojima ih moli da dozvole igračima da nastupe na Olimpijskim igrama.

"Mišljenje FIFA nije se promenilo. Olimpijski fudbalski turnir je jedinstvena prilika za igrače, pre svega mlade, da na vrhunskom takmičenju steknu međunarodno iskustvo...Žalim što Sud za arbitražu u sportu pri donošenju odluke nije u obzir uzeo olimpijski duh", kazao je Blater.

(agencije, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC