• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FS BiH: Posljednja opomena navijačima!

Automatska zabrana organizovanog odlaska navijača na gostujuće utakmice do kraja sezone aktivira se „ODMAH“ ako naprave najmanji incident!

 FS BiH: Posljednja opomena navijačima! Izvor: MONDO

Izvršni odbor FS BIH, na današnjem sastanku održanom u Sarajevu, razmatrao je i aktuelnu bezbjednosnu situaciju takmičenja u Premijer ligi BiH. Najviše zbog žestoke tuče navijača Željezničara i Borca kod Donjeg Vakufa u kojoj su prema policijskim podacima povrijeđeno sedam službenika MUP-a, devet pristalica Banjalučana i osam Željinih navijača.

Video

Obzirom da je na prethodnom sastanku IO FS BiH održanom 09. 04. 2013. godine razmatrana problematika takmičenja u Premijer ligi, sa nadležnim komitetima, zaduženim za vođenje takmičenja i nakon sadržajne i konstruktivne rasprave, usvojio je zaključke, koje prenosimo u cjelosti sa zvaničnog sajta FS BiH.

Prihvataju se analize i statistike koje pokazuju da su u prethodnom dijelu prvenstva najviše probleme činili navijači FK „Borac“, FK „Željezničar“, FK „Sarajevo“, NK „Čelik“, HŠK „Zrinjski“ i FK „Velež“.

Pored ostalog, održan je i sastanak sa predsjednicima, direktorima i oficirama za bezbjednost navedenih klubova, na kojem je još jednom skrenuta pažnja na sve probleme i obaveza klubova na saradnju u svim segmentima organizacije utakmica po važećim zakonima u BiH i pravilnicima FS BiH.

Najoštrije osuđujemo jučerašnje sukobe dijela navijača FK „Borac“ i FK „Željezničar“, kao i huligansko ponašanje. Obavezuju se ovi klubovi da dostave detaljne izvještaje o načinu organizovanja putovanja svojih navijača na utakmice „FK „Rudar“ - FK „Željezničar“ i FK „Olimpik“ - FK „Borac“, nakon čega će nadležni organi FS BiH produzeti odgovarajuće aktivnosti.


Izražavamo žaljenje zbog povrijeđenih navijača i nastalih incidenata.

Traži se od nadležnih organa hitno provođenje istrage i strogo kažnjavanje učesnika jučerašnjih izgreda kod Donjeg Vakufa.

Zadužuje se administracija i nadležni komiteti FS BIH da hitno pristupe izmjenama i dopunama svih pravilnika sa uvođenjem dodatnih mjera, do „oduzimanja bodova“ klubovima čiji navijači budu učestvovali u neredima i kršenju propisa.


Zahtijeva se od svih klubova Premijer lige da u narednom periodu posvete posebnu pažnju na organizaciju utakmica i odlasku navijačkih grupa na gostovanja, sa posebnim akcentom na saradnju sa predstavnicima protivničke ekipe i nadležnim sigurnosnim strukturama.

Nalaže se nadležnim komitetima FS BiH da ulože dodatne napore u okviru svojih nadležnosti na pomoći klubovima u organizacijin utakmica.

Automatska zabrana organizovanog odlaska navijača na gostujuće utakmice do kraja tekuće sezone aktivira se „ODMAH“ za klubove čiji navijači u narednom periodu, na stadionu, ili na utvrđenoj maršuti navijača na utakmicu, počine bilo kakav izgred, izazovu incident, naruše bezbjednost, ili krše važeće pravilnike FS BIH.


Disciplinske mjere odigravanja igranja utakmica bez publike (domaće ili gostujuće) primjenjivaće se rigoroznije u narednom periodu, u slučajevima incidenata ili kršenja pravilnika.

Disciplinska komisija FS BiH je u četvrtak izrekla kazne zbog propusta na utakmicama 23. i 24. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, prenijele su "Nezavisne novine".

Zbog uvredljivog skandiranje navijača, koje je prouzrokovalo šestominutni prekid utakmice u Vrapčićima sa Širokim Brijegom, Velež će platiti 2.000 KM. Sa po 1.500 KM biće ispražnjene kase Širokog Brijega i Sarajeva, jer su domaći navijači na “Pecari” palili baklje, a gostujući uvredljivo skandirali.

MINISTARSTVO RS OSUDILO ISPADE HULIGANA

Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske u četvrtak je najoštrije osudilo sukob navijača Borca i Željezničara.

"Žalosno je da se odlazak na fudbalsku utakmicu pretvorio u masovnu tuču, u kojoj ima životno ugroženih mladih ljudi i povrijeđenih policajaca, koji su pokušali da spriječe ovaj krvavi obračun u kojem je učestvovalo 100 huligana, jer ljude koji su bili spremni da urade sve ono čega smo bili svjedoci, ne mogu se nazvati navijačima", saopšteno je iz ovog resora Vlade RS-a.

Sramota je, navode, da ova vijest bude udarna u svim informativnim emisijama kod nas, ali i regionu i “da Republika Srpska bude predstavljena na ovako ružan način”.

"Prije nekoliko dana poslali smo najljepšu poruku iz Republike Srpske kroz projekt „Fer plej je pobjeda“, gdje su vrhunski sportisti poručili svim navijačima da nasilju nije mjesto u sportu. Juče smo bili svjedoci tužnih događaja koji nemaju nikakve veze sa fer plejom", stoji i saopštenju i naglašava se da će resorno ministarstvo, u saradnji s ostalim nadležnim institucijama, učiniti sve da se ovakve slike više ne pojavljuju.

Apeluju na sve navijače da na sportske terene idu da navijaju i u duhu fer pleja bodre svoj tim, “jer najmlađe školarce učimo fer pleju a stariji navijači bi trebalo da im budu uzor i razvijaju im ljubav prema sportu, a ne da ih uče nasilju”.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC