• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đukić: Savest mi je čista, Partizan pravi alibi

Selektor fudbalera Miroslav Đukić je izjavio da nije mnogo iznenađen "otrovnim strelama" iz Partizana i da mu je savest čista.

 Đukić: Savest mi je čista, Partizan pravi alibi Izvor: MONDO

Uprava Partizana iznela je pregršt oštrih reči na račun selektora Miroslava Đukića i označili ga kao glavnog krivca što su trojica fudbalera Partizana i dalje na Olimpijadi, odnosno što neće moći da pomognu Partizanu u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Prozvani Đukić i jeste i nije iznenađen optužbama iz Humske.

"Nisam iznenađen Partizanovim stavom, jer su stvari koje su se dešavale poslednjih mesec dana ukazivale na to da naš Savez nema decidan stav po ovom pitanju, ali sam zato zapanjen činjenicom da tako veliki klub alibi za eventualan neulazak u Ligu šampiona pravi prebacivanjem krivice na jednog čoveka. Savest mi je čista, jer nikada nisam hteo da oštetim bilo koga, pa ni Partizan. Rukovodio sam se isključivo interesima Saveza koji predstavljam, a samim tim i interesima srpskog fudbala", izjavio je za "Danas" selektor, koji se u Šangaju po "milioniti put" konfrotirao s predsednikom Fudbalskog saveza Srbije i doskora prvim čovekom crno-belih Tomislavom Karadžićem.

"Došlo je do razmimoilaženja u stavovima između predsednika FSS Karadžića i mene. Njegova odluka je bila da se Fejsa pusti, čemu sam se ja usprotivio, jer smatram da bi to izazvalo lančanu reakciju ostalih klubova. Verder, Tvente i Herta ionako svakodnevno pritiskaju svoje reprezentativce da napuste Igre, a po principu 'kada može Partizan, što ne bismo i mi' mogli bi da se vladaju i Zvezda, Vojvodina, Lacio, Espanjol... Nisam hteo haos, jer ovde nismo zbog sebe i naših ličnih ambicija, već zbog zemlje koju predstavljamo", rekao je Đukić.

On je saopštio da su ekipa i stručni štab održali sastanak.

"Na zahtev igrača održan je sastanak ekipe i stručnog štaba, na kojem se nije pojavio predsednik, pa sam ja morao da prenesem njegovu volju u Fejsinom slučaju. Imali smo dve opcije - ili da svako ode na svoju stranu, a reprezentacija se zbog nedovoljnog broja fudbalera povuče s takmičenja i ne odigra utakmicu sa Argentinom, ili do kraja ostanemo svi na okupu. Izabrali smo drugu, a nacija mora da zna zašto, pre nego što nas podrži ili osudi. Učinili smo to samo zato što nismo hteli da brukamo, blatimo i omalovažavamo grb koji nosimo. Izvinjavamo se ako smo pogrešili", zaključio je Đukić, koji kaže, da i pored svih opstrukcija i sukoba, neće donositi ishitrene odluke o svom selektorskom statusu.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC