• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ (kraj): Partizan - Fenerbahče 2:2

Posle brzog vođstva Partizana od 2:0, Fenerbahče izjednačio na 2:2. Strelci Paunović i Bogunović za crno-bele, a Aleks iz penala i Guiza za goste.

 LŠ (kraj): Partizan - Fenerbahče 2:2 Izvor: MONDO

Na stadionu Partizana završena je prva utakmica trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Oslabljeni crno-beli dočekali su vicešampiona Turske i četvrtfinalistu elitnog evropskog takmičenja iz prošle sezone. Iako veliki autsajderi, uspeli su da ekspresno steknu dva gola prednosti, ali je iskusniji tim Fenerbahčea postepeno uspostavio ravnotežu i stigao do izjednačenja.

Na tribinama je, prema zvaničnim podacima, bilo prisutno 22.274 gledalaca.

9' Posle lagane terenske inicijative gostujućeg tima, prvu stoprocentnu šansu na utakmici imao je Partizan!

Lopta je iz dubine polja stigla do Miloša Bogunovića, on je na ivici kaznenog prostora pobegao Dijegu Luganu, zatim zaobišao golmana Volkana Demirela, ali je Lugano stigao da ispred gol-linije izbije neshvatljivo mlak udarac doskorašnjeg napadača Rada.

11' Partizan vodi 1:0 golom Veljka Paunovića!


Lamin Dijara iz sredine je odložio loptu na desni bok, Ivan Stevanović je maestralno centrirao na drugu stativu, gde je Paunović bio brži od Gokana Gonula i udarcem glavom, uz pomoć desne stative, matirao Demirela!

14' Neverovatno, ali istinito - 2:0 za crno-bele!!!


Bogunović i Dijara su se stuštili ka golu Fenera, Senegalac je posle duplog pasa izbio sam pred Demirela, pokušao je da prebaci istrčalog golmana, ali je ovaj uspeo da odbije loptu. Bogunović je sjajno ispratio akciju saigrača i kolenom smestio odbitak u nebranjenu mrežu.

18' Još jedna ozbiljna pretnja golu Fenerbahčea, ali šut Bogunovića sa 13-14 metara pogodio je jednog igrača gostiju.

23' Sudija Tomson poništava treći gol Partizana zbog ofsajda od pet centimetara u kojem se našao Bogunović!

Lazić je uputio pas kroz sredinu, Bogunović se izvukao iza leđa poslednje linije Fenera i iz prve šutirao sa gotovo 25 metara. Nestvarno lep udarac lobovao je Demirela i završio u njegovom gornjem levom uglu, ali sudijski zvižduk obustavio je slavlje u Humskoj 1...

31' Fenerbahče je preuzeo blagu terensku inicijativu, ali šansi pred golom Mladena Božovića nema.

Na drugoj strani napadači Partizana brzinom zadaju puno problema renomiranom protivniku. Bogunović je na desnoj strani okrenuo Roberta Karlosa i uputio dobar centaršut, ali Dijari je nedostajalo nekoliko centimetara za bolji šut glavom.

34' Solidna prilika za goste. Roberto Karlos centrira sa levog krila, najviši u skoku je Španac Dani Guiza, čiji udarac sa sedam-osam metara Božović zaustavlja uz malo poteškoća.

35' Dijara propušta kolosalnu priliku za 3:0!

Sjajna dubinska lopta Bogunovića, Dijara beži Luganu i Eduardu, ali prerano šalje loptu pored istrčalog Demirela. Šut iskosa sa leve strane završio je pored stative.

40' Roberto Karlos plasira slobodan udarac sa 25 metara pod samu prečku, prisebni Božović je izbija u korner. Posle centaršuta sa desne strane Lugano šutira glavom tik pored leve stative... sada mnogo sreće za crno-bele!

45+2' Fenerbahče smanjuje na 2:1 golom Aleksa iz jedanaesterca!


Isti igrač je na ivici kaznenog prostora dao sebi "for" glavom, na njega je natrčao snažni Milovan Sikimić, došlo je do kontakta ramenom, a omaleni Brazilac se srušio kao da ga je udario kamion. Za škotskog sudiju Tomsona nije bilo dileme, Aleks je rutinski poslao Božovića u desnu, a loptu u levu stranu.

KRAJ POLUVREMENA!

Partizan je šokirao favorizovanu ekipu Fenerbahčea, na čijoj klupi sedi Luis Aragones, selektor aktuelnog evropskog prvaka Španije. Ipak, gol Aleksa iz korena menja psihološki odnos dveju ekipa pred početak drugih 45 minuta.

51' Fenerbahče (očekivano) koristi zamajac sa kraja prvog dela da izjednači rezultat na 2:2, strelac Guiza!

Kazim Kazim uputio je dug centaršut sa desnog boka, a Semih Šenturk glavom umirio loptu za španskog reprezentativca koji je brži od Ivana Stevanovića i nema težak posao da matira Božovića sa pet metara.

60' Tempo igre je opao, a najvatreniji Grobari sa južne tribine pokušavaju da podignu ekipu iz letargije u koju je zapala posle primljenih golova.

63' Đorđe Lazić tuče sa velike udaljenosti, ali lopta odlazi visoko iznad prečke. Nema opasnosti pred golom Turaka...

67' Sudija Tomson lagano počinje da nervira igrače i navijače Partizana. Oštar, zakasneli start Lugana na Paunoviću sankcionisao je samo prekršajem, a onda dodelio Dijari žuti karton zbog protesta!

77' Vidljiv je umor crno-belih, koji su izgubili gotovo svu agresivnost iz prvog poluvremena. Gosti su u principu zadovoljni remijem, ali mogli su i da povedu. Emre Belezoglu uposlio je Jilmaza, ovaj je sa desne strane uputio dijagonalu ka Guizi koji kasni i ne sprovodi loptu u nebranjenu mrežu.

79' Obradović sa gotovo 30 metara iskosa sa leve strane šutira po zemlji pored gola. Partizan nema ideju kako da ugrozi Demirela i ipak stigne do pobede.

83' Paunović propušta strašnu priliku za 3:2, prvu u drugom poluvremenu. Nenad Marinković izveo je slobodan udarac sa desne strane, Paunović je zahvatio loptu glavom, ona se od Luganovih leđa opet odbila do iskusnog napadača. On je sa šest metara u padu šalje preko istrčalog Demirela, ali i prečke.

87' Dani Guiza je u kaznenom prostoru loše prihvatio dug pas. Da je to bolje učinio, Božović bi se našao na teškim mukama.

90' Odličan šut Aleksa sa 25 metara, lopta je prohujala pored desne stative.

90+2' Sa tribina odjekuje "Mi smo Grobari, najjači smo najjači!" ... To je to na stadionu Partizana, Tomson svira kraj.

Na stadionu Šukru Saračoglu 27. avgusta Fenerbahče će biti favorit da se još jednom plasira u Ligu šampiona. Partizan za prolaz mora da pobedi, ili odigra najmanje 3:3. Međutim, tada će Slaviša Jokanović moći da izvede znatno jači sastav, sa Moreirom, Žukom, Tošićem, Fejsom...

PARTIZAN:
Božović - Stevanović, Đorđević, Sikimić, Obradović - Petrović (od 72. minuta Maletić), Knežević - Lazić (od 88. Čadikovski), Bogunović (od 78. Marinković) - Paunović, Dijara.

FENERBAHČE:
Demirel - Gonul, Lugano, Edu, Roberto Karlos - Kazim Kazim (od 55. minuta Jilmaz), Aleks, Sahin, Boral (od 84. Maldonado) - Šenturk (od 62. Emre) - Guiza.

ŽUTI KARTONI: Dijara, Čadikovski (Partizan) - Aleks (Fenerbahče).

SUDIJA:
Krejg Tomson (Škotska).

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC