• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EX-YU: Preokreti Hajduka i Dinama

Najveći hrvatski klubovi, zagrebački Dinamo i splitski Hajduk, posle preokreta su stigli do pobeda u mečevima petog kola HNL.

 EX-YU: Preokreti Hajduka i Dinama Izvor: MONDO

Dinamo je na poluvremenu gubio u Zadru 2:0, a na kraju je slavio rezultatom 3:2, dok je Hajduk na Poljudu bio u "minusu" od jednog gola protiv Slaven Belupa, ali je zahvaljujući trostrukom strelcu Nikoli Kaliniću došao do trijumfa - 3:1.

Zadar je bio nadomak trijumfa nad Dinamom, čiji su igrači u mislima već bili na revanš meču trećeg kola kvalifikacija za LŠ protiv Šahtjora (prva utakmica 2:0 za Ukrajince).

Domaći su preko Zupana i Terkeša materijalizovali bolju igru u prvom delu, međutim, u nastavku kvalitet dolazi do izražaja i "modri" golovima Balabana (dva) i Mandžukića uspevaju da održe stopostotan učinak u dosadašnjem delu prvenstva.

Hajduk je u Splitu gubio već od šestog minuta, ali Kalinić izjednačuje u 40. minutu, a u nastavku kompletira het-trik. Takva forma mladog napadača ohrabruje navijače "bilih" uoči revanša kvalifikacija za Kup UEFA, u četvrtak protiv Deportiva. Na Rijazoru nije bilo golova.

Ostali mečevi petog kola HNL na programu su u nedelju: Kroacija Sesvete - Rijeka, Cibalija - Inter Zaprešić, Varteks - Šibenik, Zagreb - Osijek.

TABELA: Dinamo 15, Slaven Belupo 10, Osijek (-1) 8, Zagreb (-1) 6 bodova...

CRNA GORA: Zeta na dnu, Petrovac maksimalno

Zvuči neverovatno, ali Zeta nakon tri odigrana kola šampionata Crne Gore zauzima poslednje mesto!

Golubovčani su poraženi u derbiju kola od Mogrena, pa iz tri meča imaju samo jedan bod. Liderska pozicija i dalje pripada Petrovcu, koji je jedina ekipa sa maksimalnim skorom.

Fudbalerima Zete, nakon Budućnosti, meru je uzeo i Mogren. Budvani su poveli golom Vujovića, da bi nakon deset minuta igre u drugom delu povećao Kaluđerović. Osam minuta pre kraja, "rezervista" Budvana Petar Grbić postavio je konačan rezultat.

Petrovac je osvojio sva tri boda na teškom gostovanju ekipi Jezera. Odluka je pala početkom drugog poluvremena, kada su Petrovčani sa dva gola rešili pitanje pobednika.

Aktuelni šampion Budućnost uspeo je da savlada Kom, iako se do 75. minuta mučio da slomi otpor gradskog rivala. Pogodak vredan tri boda za četu Branka Babića postigao je Petar Vukčević, koji je u gol pretvorio jednu odbijenu loptu.

Pobede su uknjižili Jedinstvo i Dečić, koji je posle duela sa Rudarom pobegao sa dna tabele, dok u duelu Lovćena i Sutjeske nije bilo golova.

REZULTATI TREĆEG KOLA:
Zeta - Mogren 1:2 (Kaluđerović 55 - N. Vujović 36, Grbić 82), Kom - Budućnost 0:1 (P. Vukčević 75), Dečić - Rudar 1:0 (Živković 47), Jezero - Petrovac 1:3, Lovćen - Sutjeska 0:0, Jedinstvo - Grbalj 2:1 (Đenić 39, Drndarić 66p - Radulović 83).

TABELA:
Petrovac 9, Mogren 7, Budućnost 6, Grbalj 6, Sutjeska 5, Jedinstvo 4, Kom 3, Rudar 3, Dečić 3, Lovćen 2, Jezero 1, Zeta 1 bod.

BiH: Borac nastavlja da tone


Novi trener Laktaša Slobodan Kustudić debitovao je pobedom nad Željezničarom - 3:1.

Banjalučki Borac je poražen i treći put ove sezone. Iako su pre meča protiv Zvijezde iz Gradačca najavljivali osvajanje najmanje jednog boda, ispalo je da Banjalučani nisu bili ni blizu tom cilju, tako da već posle četvrtog kola "zvone alarmi" na Gradskom stadionu.

Zvijezda je golovima Smajlovića i Alimanovića pobedila 2:0. Borac posle četiri kola zauzima 14. mesto sa samo tri osvojena boda, a navijači se već pribojavaju scenarija iz prethodnih sezona, kada je slavni klub dva puta ispadao iz lige.

Šampion Modriča kiksirao je na domaćem terenu protiv Orašja, bilo je 2:2. Slavija iz Istočnog Sarajeva slavila je u Mostaru kod Veleža rezultatom 3:2, golom Kokota u 90. minutu. Strelci za Velež Skaljić i Delalić, a za goste Spalević i Kokot dva puta.

Pobedu u gostima ostvario je i Zrinjski u Travniku (2:1). Sarajevo je golom Dude iz 68. minuta savladalo Leotar, dok je Široki bio ubedljiv protiv Orašja 4:0.

U poslednjem meču četvrtog kola Sloboda je na Tušnju bila bolja od Čelika 2:0 i zadržala je lidersku poziciju na tabeli.

TABELA:
Sloboda 10, Laktaši 9, Sarajevo 7, Zvijezda 6, Zrinjski 6, Čelik 6 bodova…

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC