• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Istorija se ponavlja, zar ne?!

Partizan u sredu gostuje Fenerbahčeu u revanšu trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona, na isti dan kao i Njukaslu 2003.

 Istorija se ponavlja, zar ne?! Izvor: MONDO

Sve je kao nekada. Kao pre pet godina.

Crno-beli su 27. avgusta 2003. igrali revanš trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona na gostovanju. Morali su da postignu gol.

U sredu će, tačno pet godina kasnije, imati isti zadatak.

Razlika je samo u tome što im je nekada rival bio Njukasl na "Sen Džejms parku", a sada je Fenerbahče na "Šukri Saračogluu".

Tada je Partizan dao gol, pobedio boljim izvođenjem penala i plasirao se u evropsko krem društvo... A sada...

"Ovo je nova generacija, ali je po kvalitetu uz rame onoj. Imamo kvalitet i odličnu atmosferu u ekipi. Plasman u Ligu šampiona je za sve nas san, a u san treba verovati da bi se ostvario", kaže kapiten Nenad Đorđević, jedini igrač iz aktuelnog sastava koji je sa Partizanom igrao u Ligi šampiona.

"Idemo u Istanbul puni optimizma. Znamo da Fenerbahče mnogo bolje igra kod kuće nego u gostima, ali pucamo od samopouzdanja i verujemo da možemo da ponovimo podvig iz 2003".

Đorđević zna recept za uspeh u Istanbulu.

"Neophodno je da verujemo u sebe. I da igru iz prvih 45 minuta beogradskog meča ponovimo tokom svih 90 u revanšu".

Nema sumnje da će crno-bele dočekati paklena atmosfera koju kreira 50 hiljada frenetičnih navijača.

"Takav ambijent može da pomogne, ali i odmogne domaćinu ako ne počne da igra onako kako oni žele. Za većinu naših igrača će to biti prvo takvo iskustvo i možda ćemo imati problem u komunikaciji na terenu, ali kad utakmica počne, koncentracija je usmerena samo na igru, računa se samo borba nas 11 i njih 11. Još ako nas potcene kao što su u Beogradu, šanse su nam veće", zaključio je Nenad Đorđević.

Trener Slaviša Jokanović je, takođe, duboko uveren da Partizan može da napravi senzaciju što bi u očima fudbalske Evrope trijumf u Istanbulu sigurno bio.

"Prva utakmica sa Fenerbahčeom, kao i početak prvenstva, nam daju za pravo da verujemo da možemo da stignemo do cilja, a to je plasman u Ligu šampiona", naglasio je Jokanović.

UEFA je za glavnog sudiju odredila Španca Mehuta Gonzaleza, sunarodnika trenera Fenerbahčea, Luisa Aragonesa.

Ta veza ipak ne brine šefa struke srpskog šampiona iako je imao mnogo kritika na račun arbitraže u prvom meču.

"Gonzalez je jedan od pet najbolji evropskih sudija. Očekujem da će pravdu deliti na ravne časti. Nezadovoljstvo koje sam izrazio posle prve utakmice je daleko iza nas".

Žuka i Sikimić će skoro sigurno biti u sastavu, ali Kamel Zajem verovatno neće debitovati u crno-belom dresu ni u Istanbulu.

"Šanse da Zajem zaigra su minimalne. Moje mišljenje je da u ovoj utakmici ne treba da igra, jer nam se još na početku priprema pridružio povređen. A posle ćemo najozbiljnije računati na njega".

Statistički, mala je verovatnoća da rezultat opet bude 2:2, ali...

"Razmišljamo o svim mogućim situacijama, ali penale nismo vežbali preterano. Želimo da do Lige šampiona stignemo pre penala".

Jokanović je u svom stilu odgovorio na pitanje da li će od ekipe zahtevati napadačku ili defanzivnu igru:

"Partizan mora da igra inteligentno. Očekujem i da se uspešno branimo i da dobro napadamo. Sigurno nećemo da stisnemo Fener i da 90 minuta ne izlazimo iz njegovog šesnaestarca".

Crno-beli će u utorak u 8.00 "poleteti" ka Istanbulu, poslednjoj stanici pred Ligu šampiona.

Utakmica na stadionu "Šukri Saračoglu" počeće u sredu u 20 sati po srednjeevropskom vremenu, a obezbeđen je direktan televizijski prenos na RTS.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC