• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SL: Javor poslao Zvezdu na dno!

Superligaš iz Ivanjice iskoristio rasulo u Crvenoj zvezdi i slavio na Marakani rezultatom 2:0. Partizan odličan na Karaburmi - 3:0!

 SL: Javor poslao Zvezdu na dno! Izvor: MONDO

Ekipa novog člana Super lige Srbije, Javora iz Ivanjice, u nedelju je na Marakani zadala novi težak udarac ugledu Crvene zvezde!

Javor je golovima Miljana Mutavdžića i Nikole Simića savladao crveno-bele rezultatom 2:0 (0:0) i posle trećeg kola ih poslao na samo dno tabele! Zvezda ima jedan od mogućih devet bodova, uz sramnu gol-razliku 0:4.

Na drugoj strani grada, Partizan je kao gost savladao OFK Beograd sa 3:0 i zadržao se na čelu tabele uz stoprocentan bodovni učinak. Strelci su bili Zoran Tošić (dva) i Nenad Đorđević, pri čemu su drugi i treći pogodak pali iz slobodnih udaraca.

Vojvodina je u Novom Sadu uspela da slomi otpor Čukaričkog - 2:1, golom Igora Đurića u 88. minutu, dok je učesnik prvog kola Kupa UEFA, čačanski Borac, kod kuće samo remizirao sa Hajdukom iz Kule.

NASTAVAK AGONIJE NA MARAKANI

Zvezda više nije ono što je nekad bila, čak ni u srpskim fudbalskim okvirima.

Na nekada "neosvojivoj tvrđavi" prethodnih sezona su pobeđivali Partizan, Vojvodina, Bežanija, ali nikada to nije izgledalo tako ponižavajuće i beznadežno, kao kada je u nedelju, 31. avgusta, bodove sa Marakane odneo Javor.

Ni povratak kući posle tri uzastopna gostovanja nije doneo pomak nabolje u igri crveno-belih, naprotiv.

Protiv kiparskog Apoela zabeležen je remi jednak porazu. Usledile su ostavke čelnika kluba, ali je Čeh Zdenjek Zeman ostao na klupi i, držeći se tvrdoglavo svojih principa, omogućio disciplinovanoj ekipi Javora da se osvajanjem tri boda vine čak do drugog mesta na tabeli.

Što se tiče Zvezde, ne pamti se kada je bila poslednja, čak ni u ligi velike Jugoslavije, sa klubovima iz Hrvatske, BiH, Slovenije... Međutim, zaslugom aktuelne garniture rukovodilaca, trenera i igrača, provešće na dnu najmanje 13 dana, do datuma za koji su zakazani mečevi četvrtog kola Super lige.


Pred oko 3-4.000 najupornijih gledalaca, na teren je istrčala ekipa u sastavu: Radivojević, Tomović, Jaković, Gaj, Marković, Vukobratović, Bogdanović, Milijaš, Koroman, Blažić, Edgar.

Relativno malobrojne Delije na samom početku su iznenadile skandiranjem "Zdenjek Zeman, Zdenjek Zeman". Ipak, "objašnjenje" je usledilo nekoliko sekundi kasnije, pesmom "A sad adio"...

Zvezda je dojučerašnjem drugoligašu uspela da ozbiljno zapreti samo jednom, i to u 29. minutu. Marjan Marković uposlio je na levom boku Marka Blažića, ovaj je ušao u kazneni prostor i dobro centrirao, ali je Brazilac Edgar sa šest-sedam metara tukao preko gola.

Posle bezidejne i spore igre, domaćin je naizgled živnuo početkom drugog poluvremena, kada je Ognjen Koroman uz pomoć Markovića pokušavao da učini nešto više, ali konkretne stvari na ovoj utakmici su radili samo igrači Javora.

U 52. minutu bilo je 0:1 - akciju Rančića i Simića po levoj strani krunisao je Miljan Mutavdžić, koji je nadvisio centarhalfove Jakovića i Gaja i sa lakoćom skrenuo loptu u mrežu. Samo trojica gostujućih igrača u toj kontri su nadmudrila šestoricu domaćih fudbalera!

Četiri minuta kasnije Gaj je startom na granici prekršaja sprečio odličnog Nigerijca Naemeku Ajurua da duplira prednost Javora, međutim, to je u 63. minutu pošlo za nogom Nikoli Simiću.

Akcija je ponovo išla po levoj strani. Odbrana Zvezde je postavila neuspelu ofsajd zamku, kombinovali su Cvetković i Račić, da bi Simić sa pet metara matirao Radivojevića i na pravi način završio školski izveden napad - 0:2.

Postalo je jasno da će Javor, predvođen odličnim parom štopera Đokić - Milović odneti čitav plen sa Marakane. Čekao se samo kraj utakmice, koji je obeležen novim ponižavajućim skandiranjima Delija upućenih fudbalerima. Bilo je uvreda i petardi, ali na sreću ne i većih incidenata.

Srećna okolnost po Zvezdu je što zbog početka kvalifikacija za Svetsko prvenstvo sledi dvonedeljna pauza. Ko zna ko će biti predsednik, sportski direktor i trener kada dođe red na meč sa Čukaričkim 13. septembra...

Igrače će već biti malo teže promeniti. Novi trener (ako dođe do smene i na toj poziciji) moraće da se snađe uglavnom sa snagama na koje su računali Spasojević, Bunjevčević i Zeman.

EGZIBICIJA ŠAMPIONA

Partizan je u OFK Beogradu redovno imao tvrdog i neugodnog rivala, ali je ta tradicija u nedeljnom okršaju srušena u paramparčad.

Crno-beli su samo na početku pokazali tragove razočaranja zbog eliminacije iz Lige šampiona. Onda su uspostavili dominaciju i pravo je čudo kako već na poluvremenu nisu imali barem tri gola prednosti.

U vođstvo ih je doveo Zoran Tošić, koji ove sezone igra maestralno. On je u 31. minutu krunisao solo akciju po levom boku preciznim udarcem u donji levi ugao Radiše Ilića - 0:1.

Prethodno je Miloš Bogunović pogodio prečku, a Lamin Dijara promašio prazan gol sa svega tri metra. Poslednju priliku pre odlaska na odmor Partizan je propustio posle centaršuta Ivana Obradovića. Defanzivac "romantičara" Todorović želeo je da otkloni opasnost, ali je nespretno intervenisao i sproveo loptu do prečke sopstvenog gola!

Sve dileme oko konačnog ishoda praktično su rešene u 50. minutu, kada je Ilića savladao i Nenad Đorđević, majstorski izvedenim "slobodnjakom" sa 18 metara.

Posle toga su crno-beli zaigrali za dušu oko 5.000 svojih pristalica. Važnije je bilo izvesti dobar dribling i atraktivno dodavanje nego postići gol, mada je šansi itekako bilo.


Posle šuta Bogunovića sa pet-šest metara isprečilo se telo jednog igrača OFK Beograda, jedan pokušaj Dijare uspeo je da ukroti Radiša Ilić, a drugi put je pokušaj maleroznog Senegalca iz izgledne pozicije izblokiran.

Ipak, na kraju je bilo 0:3. Na oko 20 metara od gola fauliran je mladi Adem Ljajić, Tošić je namestio loptu i iskosa sa desne strane poslao je u bliži ugao, slično golu protiv Fenerbahčea u Istanbulu.

Čula se i pesma Grobara "O, ljuljaj, javore", na vest da je Zvezda kod kuće doživela novi neuspeh...

ISAILOVIĆ OD JUNAKA DO TRAGIČARA

Vojvodina je protiv Čukaričkog došla u vođstvo u 36. minutu. Lopta je kao po koncu išla od Aleksandra Popovića preko Vladimira Buača do Vlatka Grozdanovskog, a makedonski internacionalac je plasiranim udarcem rutinski zatresao mrežu sa desetak metara.

Ipak, Čuka je u 63. minutu izjednačila. Tamnoputi Rudolf Bester se na jedno dubinsko dodavanje sjurio ka kaznenom prostoru i oštrim udarcem sa 17 metara ostavio bez šanse golmana "lala" Željka Brkića.

Utakmica je išla ka remiju, a onda su usledila velika uzbuđenja.

Vojvodina je kombinovala u šesnaestercu gostiju, Marković je sa leđa naleteo na Buača, a ovaj kao da je jedva čekao da padne. Kontakta je bilo, međutim, sporna odluka sudije Milanovića rezultirala je žučnim protestom igrača i klupe Čukaričkog.

Milanović ipak nije promenio odluku, a loptu je na "belu tačku" namestio Popović. Najbolji tehničar u novosadskom timu tukao je u desnu stranu, Bojan Isailović je zaustavio taj šut, a onda i pokušaj Janka Tumbasevića da "odbitak" pošalje u mrežu.

Usledio je korner sa leve strane, centrirao je Dušan Tadić, a Igor Đurić glavom postigao gol odluke u 88. minutu, uz obilatu pomoć Slavka Marića i Isailovića, koji su na gol-liniji imali kontakt sa loptom, ali nisu uspeli da je zaustave.

REZULTATI TREĆEG KOLA:


OFK Beograd - Partizan 0:3
(Tošić 31, 89, Đorđević 50)

Crvena zvezda - Javor 0:2
(Mutavdžić 52, Simić 63)

Vojvodina - Čukarički 2:1
(Grozdanovski 36, Đurić 88 - Bester 63)

Borac Čačak - Hajduk Kula 0:0

IGRANO U SUBOTU:


Napredak - Banat 2:0
Rad - Jagodina 0:1

TABELA:
Partizan 9, Javor 7, Vojvodina 6, Hajduk 5, Čukarički 4, Jagodina 4, OFK Beograd 4, Borac 3, Napredak 3, Rad 1, Banat 1, Crvena zvezda 1 bod.

PAROVI ČETVRTOG KOLA
(13. septembar): Partizan - Borac, Čukarički - Crvena zvezda, Jagodina - Vojvodina, Napredak - OFK Beograd, Banat - Javor, Hajduk - Rad.

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC