• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Antić: Početni udarac desnom nogom

Novi selektor Srbije izvršio prozivku i kaže da je prvi meč najvažniji. Sulejmani kasni dan, Janković povredio ruku.

 Antić: Početni udarac desnom nogom Izvor: MONDO

Radomir Antić je izvršio prvu "prozivku" otkako je postao selektor Srbije.

U ponedeljak je u Kovilovu okupio izrabranike sa kojima planira da startuje u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, 6. septembra protiv Farskih Ostrva u Beogradu i četiri dana kasnije protiv Francuske u Parizu.

"Trudićemo se da stvorimo prepoznatljiv stil igre kako bismo na pravi način predstavljali naciju. Budite sigurni da u mom radu nema improvizacije. Verujem u ove igrače, profesionalce, da nije tako ne bih se latio ovog posla", počeo je Radomir Antić brojnim novinarima okupljenim u Kovilovu.

"Orlovi" će startovati sa najlakšim protivnikom u grupi, a zatim će odleteti na noge najtežem.

"Prva utakmica je uvek najvažnija ko god da je protivnik. Važniji od bodova biće nam pristup i igra, kako bismo bili ohrabreni pred meč sa Francuskom. Budite sigurni da sada razmišljam samo o Farskim Ostrvima, jer je to utakmica u kojoj možemo da izgubimo mnogo više nego što možemo da dobijemo. Nastojaću da izaberem stil prilagođen individualnim kvalitetima i mogućnostima igrača. I dajte nam vremena, neophodno nam je strpljenje javnosti".

Antić će sa izabranicima provesti samo pet dana do duela sa Faranima, a devet do okršaja sa "trikolorima". Postavilo se pitanje da li je to dovoljno.

"Vreme jeste ograničavajući faktor, ali imam jasnu ideju, a igrači su 'fudbalski ljudi' i verujem da će je prepoznati".

Antić kategorično odbija mogućnost da Farskim Ostrvima suprotstavi kombinovani sastav.

"Rezultat dolazi i kao posledica respekta protivnika, a na nekim utakmicama je i odlučujući faktor. Planiramo da kvalifikacije počnemo desnom nogom", jasan je bio Radomir Antić.

Stanković: Dajte nam vremena

Kapiten Dejan Stanković kao jakog aduta u predstojećim borbama za Mundijal 2010. vidi u novom selektoru.

"Krećemo od nule. U jakoj smo grupi, ali sve zavisi od nas. Na klupi imamo 'mistera', koji ima mnogo iskustva, a koje će, nadam se, preneti na nas", naglasio je kapiten reprezentacije Srbije.

Stanković je predvodio selekciju koja je u finišu prošlog ciklusa kvalifikacija izgubila kredibilitet. Narod je izgubio poverenje u nacionalni tim.

"Vreme leči sve, a mislim da je prošlo dovoljno vremena. Najbolje bi bilo kad bismo opet napravili pakt kao pred početak prethodnih kvalifikacija. Dato nam je vreme, pušteni smo da radimo na miru. Imamo mnogo dobrih igrača, imamo i dobru celinu", završio je Dejan Stanković.

Vidić: Dobar ambijent za dobre rezultate

Nemanja Vidić se ne opterećuje brojem gledalaca koji će pratiti duel reprezentacija Srbije i Farskih Ostrva.

"Ne znači mi da li će biti deset hiljada ili manje ili više. Najvažnije je šta ćemo mi da uradimo na terenu. Bez dobre igre nemamo pravo da zovemo navijače", poručio je štoper Mančester junajteda.

On smatra da je dolazak Radomira Antića već sam po sebi veliki korak napred.

"Vidim da je stvorena pozitivna atmosfera, mediji su ga lepo dočekali. Neophodno je da i u ekipi stvorimo dobar ambijent, jer je to preduslov za dobre rezultate", podvukao je Nemanja Vidić.

Sulejmani kasni, Janković povređen

Na spisku Radomira Antića nalaze se 23 imena.

GOLMANI - Vladimir Dišljenković (Metalurg Donjeck), Vladimir Stojković (Sporting).

ODBRANA - Branislav Ivanović (Čelsi), Nemanja Vidić (Mančester Junajted), Ivica Dragutinović (Sporting), Mladen Krstajić (Šalke), Duško Tošić (Verder), Antonio Rukavina (Borusija Dortmund), Gojko Kačar (Herta), Ivan Obradović (Partizan).

VEZNI RED - Dejan Stanković (Inter), Ivan Ergić (Bazel), Miloš Krasić (CSKA Moskva), Zdravko Kuzmanović (Fiorentina), Saša Ilić (Red Bul Salcburg), Stefan Babović (Nant), Miralem Sulejmani (Ajaks), Boško Janković (Palermo), Zoran Tošić (Partizan), Nenad Milijaš (Crvena zvezda).

NAPAD - Danko Lazović (PSV Ajndhoven), Marko Pantelić (Herta), Nikola Žigić (Valensija).

Samo je Miralem Sulejmani dobio dozvolu da se ekipi priključi dan kasnije, jer u ponedeljak treba da dobije nagradu za najboljeg mladog igrača u Holandiji u prošloj sezoni.

Boško Janković je došao u Kovilovo sa povređenom rukom. Njega je u subotnjoj utakmici između Palerma i Udinezea loptom napucao Aleksandar Luković.

"Nisam stigao da je snimim, zato i ne znam koji je stepen povrede. Učiniću to u Beogradu", rekao je fudbaler Palerma.

U sredu će prijateljski meč odigrati "A" i mlada reprezentacija. Namera je da se igrači upoznaju i da počnemo sa stvaranjem porodične atmosfere.

Ulaznice za subotnju utakmicu sa Farskim Ostrvima prodavaće se od srede po cenama od 200, 300 i 500 dinara.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC