• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šinavatra prodao Mančester siti

Novi vlasnik "građana" je konzorcijum iz UAE. Cilj je plasman u Ligu šampiona.

 Šinavatra prodao Mančester siti Izvor: MONDO

Mančester siti dobio je novog vlasnika pošto je kontroverzni Tajlanđanin Taksin Šinavatra prodao klub jednom konzorcijumu iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Iako je na zvaničnom sajtu kluba objavljeno da pregovori kluba sa konzorcijem "Abu Dhabi United Group for Development and Investment" (ABUG) još traju, emiratski ekonomski portal arabianbusiness.com objavio je da je posao završen u nedelju na sastanku u Dubaiju.

Šinavatra i predstavnici emiratskog konzorcijuma, kako se navodi, potpisali su ugovor o preuzimanju kluba i tako okončali pregovore koji su trajali tri nedelje, a Tajlanđanin će ostati počasni predsednik bez ikakvih administrativnih obaveza.

"Detalje ćemo saopštiti kasnije, ali ovo je veliki događaj za klub i Abu Dabi. Naš cilj je jednostavan - želimo da od Mančester sitija napravimo najveći klub u Premijer ligi, a za početak da ove sezone završimo na jednom od prva četiri mesta”, rekao je izvršni direktor konzorcijuma Sulejman al Fahim za arabianbusiness.com.

Emiratski konzorcijum će prema ugovoru preuzeti vlasništvo nad klubom, ali i isplatiti sve dugove "građana".

Šinavatra je kupio Mančester siti pre samo godinu dana i mnogo ulagao u klub, ali je zamrzao svoj status u ovom premijerligašu zbog suđenja koje ga čeka na Tajlandu.

"Građani", koji su ovog leta u svoje redove doveli Žoa, Šona Rajt Filipsa, Vinsenta Kompanija i Tal Ben Haima, trenutno zauzimaju treće mesto u Premijer ligi sa dve pobede i jednim porazom.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC