• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Toplica i Bunja pobegli, Tana v.d. predsednika

Posle poslednjeg sastanka na "Marakani", Spasojević i Bunjevčević zaobišli novinare i ostavili saopštenje. V. d. predsednika Tana, čeka se Jugović.

 Toplica i Bunja pobegli, Tana v.d. predsednika Izvor: MONDO

Uprava "u ostavci" održala je u utorak, 2. septembra, svoj poslednji sastanak u svojstvu rukovodstva FK Crvena zvezda. Posle toga, dosadašnji predsednik Toplica Spasojević i sportski direktor Goran Bunjevčević pronašli su način da odu sa stadiona, a da ih okupljeni novinari na parkingu ne vide.

Tačnije, videli su Spasojevića samo kako je projurio u svom džipu.

Član UO kluba, Dan Tana, obavljaće fukciju predsednika, dok novi ne bude izabran.

Dakle, osim Tane, kompletan UO, predsednik i direktor otišli su iz kluba, iza njih je (pored haosa u klubu) ostalo samo saopštenje koje je sastavio portparol, a 20-ak novinara, kamermana i fotoreportera ostala su na parkingu bez izjava i snimaka. Predstavnicima medija čak nije bio ni dozvoljen ulazak na stadion.

U saopštenju piše upravo ono što je MONDO objavio u utorak, u toku dana. Dobrivoje Tanasijević, poznatiji kao Dan Tana biće v. d. predsednika Crvene zvezde, a do izborne Skupštine kluba, pored Tane, klubom će rukovoditi Radna Grupa u sastavu: Krcun Dragović, Miodrag Đorđević, Milan Šutić i Tomislav Milićević.

Zdenjek Zeman nije smenjen, ali jeste sporazumno raskinuta saradnja sa Aleksandrom Jankovićem, njegovim prethodnikom.

Evo i saopštenja u celini:

"U prostorijama fudbalskog kluba Crvena zvezda održana je 23. sednica Upravnog odbora. Pored 10 od 13 članova, sastanku su prisustvovali i članovi Nadzornog odbora.

Predsednik Kluba Toplica Spasojević uputio je predlog Skupštini da njega i Upravni odbor razreši funkcija na sednici Skupštine Kluba. Shodno članu 26 Statuta Kluba, Toplica Spasojević je preneo ovlašćenja Dobrivoju Tanasijeviću, članu UO, koji će u narednom periodu, do održavanja sednice Skupštine, obavljati funkciju vršioca dužnosti predsednika FK Crvena zvezda.

Na sastanku je zaključeno da su predsednik Toplica Spasojević i Upravni odbor Crvene zvezde u Klub stigli u veoma kompleksnom periodu. U prethodnih devet meseci bilo je mnogo turbulencija koje su se odrazile na razvoj Kluba. Ipak i pored toga pokrenuto je niz inicijativa koji su uključili obnavljanje infrastrukture, poboljšanje uslova funkcionisanja Kluba, jačanje omladinske škole i dovođenje sponzora. Od samog početka govoreno je o petogodišnjem planu, koji bi tek posle tri godine Zvezdi obezbedio stabilan nastup u evropskim takmičenjima. Ideja Upravnog odbora je bila da ispuni moderno evropsko shvatanje fudbala, prihvatanje modernih principa i ekonomskih odnosa, ali i poboljšanje imidža. Zbog izostanka sportskih rezultata na početku sezone, dostojnih renomea Crvene zvezde, predsednik Kluba Toplica Spasojević je odlučio da podnese ostavku za dobro Kluba, uveren da bi sve što je obećano na početku, bilo ostvareno uz pomoć velike uložene energije, znanja, kompletnog društva i velike armije navijača Crvene zvezde.

Neopoziva ostavka Zorana Damjanovića na mesto generalnog sekretara FK Crvena zvezda usvojena je. Taj čin konstantovan je kao veliki gubitak za Klub uz veliku zahvalnost na svemu što je u prethodnom periodu uradio za Crvenu zvezdu. VD generalni sekretar biće Dragan Ninković, advokat iz Beograda, koji je već angažovan u Klubu i upućen je u poslove Kluba, pa poznavajući njegove stručne i ljudske kvalitete Upravni odbor je zaključio da je on u ovom trenutku najbolje rešenje.

Upravni odbor je usvojio i ostavku sportskog direktora Gorana Bunjevčevića na tu funkciju. On je istakao da je časno i pošteno sa njegove strane da se povuče sa tog mesta iako smatra da je iskreno radio na boljitku Crvene zvezde, boreći se sa velikim problemima.

Obrazovana je komisija koja ima zadatak da obavi konsultacije, zakaže sednicu Skupštine Kluba i predloži kandidata za mesto Predsednika FK Crvena zvezda. U komisiju su imenovani: Krcun Dragović, za predsednika, Miodrag Đorđević, ispred UO, član, Milan Šutić, ispred NO, član i Tomislav Milićević, ispred sekcije veterana, član.

Upravni odbor konstatovao je uspešan završetak poslova na rekonstrukciji glavnog terena stadiona FK Crvena zvezda, koji je u rangu kvaliteta najboljih evropskih terena. Ovo je prva prava rekonstrukcija glavnog terena od izgradnje stadiona i Zvezda sigurno može da se podiči ovakvim objektom. Teren broj pet je građevinski završen, veštačka trava je stigla i u toku narednih dana biće montirana, pa će uskoro biti osposobljen za rad svih mlađih selekcija.

Pored ovoga, Upravni odbor je razmatrao i više tema u vezi sa normalnim funkcionisanjem Kluba. Između ostalog, prihvaćen je predlog Aleksandra Jankovića za sporazumni raskid ugovora".


Nekoliko sati pred sednicu Upravnog odbora kluba došla je nova informacija - Vladimir Jugović je sada u igri za novog predsednika. Naredni dani pokazaće ko će u užarenu fotelju.

Mediji su još od večeri blamaže protiv Apoela najavljivali kao siguran povratak Dragana Džajića u Crvenu zvezdu, ali je očigledno prepreka to što je legenda crveno-belih pod istragom pravosudnih organa zbog sumnji da je pravio malverzacije sa tranfserima nekadašnjih igrača (Goran Drulić, Zoran Njeguš, Perica Ognjenović...).

V.d. predsednika kluba, Dan Tana ima zanimljivu biografiju. U Zvezdi je dugi niz godina, a evo kako ga je u svojoj emisiji "Ekskluzivno" predstavila novinarka RTS Mira Adanja Polak:

"Emisija o Dan Tani, koji je nekada bio Dobrivoje Tanasijević, rezultat je višegodišnjeg istraživanja i dokazivanja da ovaj čovek, poreklom iz Čibutkovice, nije samo kafedžija, vlasnik restorana i avanturista.

Od kada je sredina počela da vrednuje lične kontakte i dobar zalogaj, najsigurniji prolaz do nečijeg srca, pa i uma - Dan Tana biva shvaćen i prihvaćen na poseban način.

Poznanstva i prohodnost do najužih i najzatvorenijih američkih i evropskih krugova - omogućili su ovom neposrednom čoveku da lakše tumači ljude, čak i kada su za tumačenja teško gradivo. U Los Anđelesu, gde živi ili, bolje reći, tvrdi da stanuje, u posedu je samo jednog malog apartmana u kom prespava nakon svoje ture golfa i obilaska svog restorana. Ako nije tu, osoblje će vas sa čuđenjem upitati: "Zar ga niste sreli, upravo je izašao?". A kada nije u Los Anđelesu, Dan Tana je u Beogradu, u restoranu "Madera", gde raspravlja o fudbalu. Imao je i svoj klub u Engleskoj, a sada je predsednik Međunarodnog komiteta Fudbalske federacije SCG. Član je i Američke akademije za filmsku umetnost i nauku od 1999. godine".


(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC