• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Raspudić na probi na Brunejima

Kapiten Borca Boris Raspudić prije duela sa Željezničarem i zimske pauze odlazi na probu u klub DPMM sa Bruneja koji se takmiči u ligi Singaputa.

 Raspudić na probi na Brunejima Izvor: MONDO

Raspudić će provesti na Brunejima dve sedmice i neće biti na raspolaganju treneru Draganu Joviću na utakmici protiv Željezničara, a ako sve bude kako je planirano, ni poslije toga.

“Kontakti sa ovim klubom počeli su još ljetos, u junu i julu, međutim tada je sve ostalo samo na pričama. Međutim, čelnici kluba pogledali su moju biografiju i DVD sa nastupima i "zagrizli" su da me dovedu. Nisam nikome ništa govorio u Borcu dok se to sve ne završi jer da se ovo nije desilo, onda bih morao da se pravdam zašto se to izjalovilo i kako. Sada je sve završeno, ali mi je jako žao što odlazim u ovom trenutku. Da sam se ja pitao, odigrao bih još ove dvije utakmice sa Olimpikom i Željezničarom, ali karta za let je rezervisana ranije. Planirao sam da odigram bar domaći meč sa Olimpikom i da u nedjelju putujem, međutim taj meč je pomjeren tako da je to otpalo. Pratiću dešavanja preko interneta i vjerujem da će momci i bez mene osvojiti tri važna boda”, rekao je Raspudić u razgovoru za portal Borac-sport.com.

Kapiten BOrca ističe kako je donekle upoznat sa onim što ga čeka u državi na jugoistoku Azije.

“U kontaktu sam sa svojim menadžerom, znam da ih trenira nekadašnji trener Blekburna Stiv Kin koji je engleskog premijerligaša trenirao od 2010. do 2012. godine, a na njihovom zvaničnom sajtu sam čitao da stižu bivši igrač Rome Pjer Vome i Aston Vile Darius Vasel. Međutim, ne bojim se izazova, vjerujem u sebe i daću sve od sebe da zadovoljim čelnike kluba. Nadam se da teren odlučivati o tome, a ne neke zakulisne radnje”, istakao je Raspudić.

DPMM osnovan je 2000. godine, u početku su igrali u Premijer ligi Bruneja, osvojivši šampionat dva puta, da bi potom donijeli odluku da napuste to takmičenje i zaigraju u malezijskoj Premijer ligi (drugi takmičarski rang malezijskog fudbala).

Uspjeli su da izbore plasman u najviši rang, odnosno u Super Ligu Malezije, u kojoj su osvajali treće i deseto mjesto. Ipak, 2009. godine napuštaju i tu ligu i "sele" se u Super Ligu Singapura.

DPMM uspio je da osvoji i Liga kup ove azijske zemlje, međutim prije četiri godine, pet kola prije kraja šampionata, bili su primorani da se povuku iz takmičenja za tu sezonu nakon što je Svjetska fudbalska federacija suspendovala Fudbalski savez Bruneja zbog miješanja političkih lidera u rad Saveza.

Klub svoje mečeve igra na nacionalnom stadionu Hasanal Bolkiah kapaciteta 30 000 mjesta, a prvi čovjek kluba je Princ od Bruneja Al-Muhtadi Bilah, nekadašnji golman ovog kluba.

Prije povratka u Borac Raspudić je tri godine igrao u Iranu. Sada je na red stigla nova azijska zemlja, međutim prema Borisovim riječima, nijedan igrač u BiH ne može da bira gdje će nastaviti karijeru.

“Nismo u prilici da biramo jer je ovdje situacija izuzetno teška i idemo prije svega da zaradimo. U Iranu sam igrao tri godine i kada sam to prošao, vjerujem da mi ni igranje u Bruneju neće teško pasti. Vraćam se otprilike na isti jelovnik, ali to mi ne predstavlja neki problem, važno je samo da su uslovi za igranje fudbala dobri. Nemam šta da izgubim, postigao sam dogovor sa ljudima iz Borca da ostanem tamo 14 dana i ako zadovoljim na probi, ostajem, ako ne, vraćam se, najvjerovatnije do kraja karijere”, jasan je Raspudić.

Raspudić se osvrnuo i na Borčev odlično odigran jesenji dio Premijer lige i trenutnu poziciju na tabeli.

“Ni najveći optimisti nisu mogli da očekuju da će Borac nakon 17 kola biti lider. Cilj su bili stabilizacija kluba i promocija mladih igrača, a zacrtani plasman bila je sredina tabele. Međutim, iz nekog inata, kao pravi profesionalci, digli smo se iznad svih problema koje klub ima i napravili ovaj rezultat. Ipak, i pored svega, nekome smetamo, neko će se okrenuti protiv nas. Grad treba da promijeni odnos prema Borcu jer imam osjećaj kao da nas sopstveni grad ne voli. Naravno, ne mislim na navijače i simpatizere već vlast u Banjaluci, koja može mnogo finansijski da nam pomogne. Pored toga, neki klubovi u RS ne vole Borac, kao i iz FBiH, tako da smo mi meta za sve. Ipak, i pored svega toga, nadam se da će se Borac na polusezoni pojačati, da će se finansijska situacija koliko-toliko popraviti i da ćemo izboriti bar nastup u Evropi. Prijeti nam 5-6 klubova koji su organizaciono bolji od nas, ali to, opet, ne mora ništa da znači. U svim ovim rezultatima velikog udjela imaju i navijači, koji nam stvarno daju vjetar u leđa kako na domaćim, tako i na gostujućim terenima. Znam kakva je situacija i kod njih, znam koliko je teško sve to organizovati, ali mi smo uz njih, oni uz nas, i samo zajedno možemo da postignemo željene rezultate”, zaključio je Raspudić.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC