• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šimunićevi sponzori - domoljubi iz dijaspore

Reprezentativac "kockastih" neće morati da plaća kaznu zbog ustaškog pozdrava, jer će to za njega učiniti Hrvati koji žive van granica svoje zemlje.

 Šimunićevi sponzori - domoljubi iz dijaspore Izvor: MONDO

Josip Šimunić će zbog ustaškog pokliča morati da plati 3.270 evra... ili, možda, i neće.

Tužilaštvo mu je odredilo novčanu kaznu jer je na meču protiv Islanda u baražu za Svjetsko prvenstvo u Brazilu uzvikivao "Za dom spremni", čime je prekršio Zakon o sprečavanju nereda na sportskim manifestacijama ali je i raspirivao rasnu mržnju.

Iako to sigurno ne bi bio udar na njegov novčanik, Šimunić taj novac neće morati da plati. Umjesto njega to će učiniti Hrvati u dijaspori, koji podržavaju svog reprezentativca.

"Za dom spremni" je stari hrvatski zov u bitku, koristio se vijekovima i nema veze sa rasizmom i podsticanjem na mržnju. Stojimo iza Džoa Šimunića. Svi smo mi Džo", stoji u poruci na internet portalu hrvatske dijaspore Croatiansports.com.

Hrvatski mediji prenose da su Hrvati koji žive van granica zemlje već pokrenuli akciju prikupljanja novca i za samo jedan dan sakupili polovinu potrebnog iznosa. Oni tvrde da će taj novac, ukoliko Šimunić ne bude želio da iskoristi za plaćanje kazne donirati Crvenom krstu.

I dok Šimunić ne brine mnogo, Niko Kovač sa zebnjom očekuje odluku Međunarodne fudbalske federacije (FIFA), koja je pokrenula postupak poslije Šimunićevog "peformansa".

Dobro upućeni tvrde da mu kazna ne gine, vjerovatno ne blaga, ali nije isključeno i da će morati da propusti i Mundijal u Brazilu ili bar dobar njegov dio.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC