• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stojadinović za MONDO: Vešović dobio 111.000

"Samo ove, 2013. godine, u evrima. Da je došao u klub kad i mi, ne bi imao prava na raskid", priča Stojadinović za MONDO.

 Stojadinović za MONDO: Vešović dobio 111.000 Izvor: MONDO

Dok Crvenoj zvezdi, klubu na rubu egzistencije, igrači odlaze putem Arbitražne komisije kao na traci, postavlja se nekoliko pitanja:

- Zbog čega se to događa baš sada?

- Ko je za to odgovoran?

- Kako to da se zaustavi?

Odgovore smo potražili od sportskog direktora crveno-bijelih Zorana Stojadinovića, koji nije imao problem ni da prihvati dio odgovornosti za to što je samo ove sezone, poslije Filipa Mladenovića, u klub po ispisnicu došao Marko Vešović. Međutim, Stojadinović je u razgovoru iznio i neke podatke koji do sada nisu bili poznati javnosti...

Možemo li da prokomentarišemo slučaj Marka Vešovića? Šta se tu dogodilo?

"Vidjeli ste šta se dogodilo, dječko je došao sa zahtjevom za raskid ugovora i ja i dalje ne mogu da shvatim otkud baš on to da uradi? Da ste me pitali da li očekujem da, poslije Mladenovića, dođe još neko, Vešović bi vjerovatno bio posljednji kojeg bi pomenuo", kaže Stojadinović za MONDO.

"Ne mogu da vjerujem i dalje, ali OK, igrač kaže da je sve uradio u dogovoru s menadžerom, pa je možda dobro da pozovete i menadžera za komentar".

Menadžer je Rajo Božović?

"Upravo tako".

Zbog čega je ovaj potez uslijedio baš sada? Da li vam je igrač bilo čime nagovijestio da je nezadovoljan?

"Meni lično ničim nije nagovijestio, nije tražio razgovor, ništa... Vijest me je strefila kao grom iz vedra neba. Iskreno, mnogo sam razočaran jer je Marko samo kod ove Uprave igrao standardno, bio gotovo nezamjenljiv. Ne mogu a da ne pomislim da nije ni slučajan termin koji je izabran, jer ako je htio papire, u čemu je bila razlika da sačeka još dvije nedjelje da se završi polusezona, pa da onda to uradi? Ili je možda čak bilo logičnije da je došao da razgovaramo, da probamo da se dogovorimo? Ne, samo tras! Hoću raskid", priča u dahu Stojadinović.

Ko je za to odgovoran?

"Marku se duguje, kao što se duguje i mnogim drugim igračima i tu nema spora. Ali, podsjetiću vas da je ova Uprava došla u klub kako je došla i zatekla dug koji je zatekla. Ovo nikad ne bih otkrio, ali sada moram i hoću: napišite da je Marko Vešović, ove kalendarske 2013. godine, isplaćen u iznosu od 111.000 evra, što je skoro pa cijeli njegov godišnji ugovor", rekao je Stojadinović i dodao:

"Dakle, da je Vešović došao u klub kada i mi, on ne bi imao pravo da raskine ugovor. Ali, mi trenutno nemamo dva, tri miliona evra da svima isplatimo zaostala dugovanja koja je napravila prethodna Uprava i da onda mirno spavamo i pravimo zdravu konkurenciju u timu. Jednostavno, nemamo te pare! Neki igrači to žele da razumiju, neki to koriste..."

Stojadinović je nastavio...

"Krivo mi je, jer je Vešović samo kod nas igrao, kod nas koji smo ga isplaćivali, a nije bio standardan kod Uprave koja ga je dovela, koja mu je dala ugovor kakav ima i koja mu taj ugovor nije isplaćivala. Dug se nagomilavao i onda smo mi bili ti koji smo morali da sređujemo situaciju. Još gore je sa Darkom Lazovićem, kojem dugujemo više od 300 hiljada evra. Jasno je da momak taj novac nije mogao da zaradi u prethodnih godinu dana, koliko smo mi u klubu. Plašim se da bi još igrača moglo da krene ovim putem i uradićemo sve što možemo da se to ne dogodi. Ali, ako neko ne želi da razumije, ako menadžer savjetuje drugačije, šta mi tu možemo?"

Da li je slučajno što se to dogodilo baš sada?

"Ne znam, neću da se uplićem u to, jer na eventualan moj odgovor uslijediće novi odgovor i tako u beskonačno, a u vrlo važnoj fazi prvenstva smo. Rekao sam vam u kojoj je mjeri Marko isplaćen, pa vi procijenite sami".

Kako ovaj trend, koji je za sada klub koštao nekoliko miliona evra, možda i svih deset računajući sve odlaske ove godine, da se zaustavi?

"Pričali smo na Upravnom odboru o tome. Znamo da pored Vešovića ima još igrača u klubu koji imaju osnova da podnesu tužbu i da je glatko dobiju. Kao što sam rekao, nemamo na gomili novac da ih sve isplatimo, možemo samo da ih pozovemo sve na razgovor kada se završi polusezona i da pričamo o problemima, o rješenjima i o reprogramu duga. To možemo i to ćemo uraditi. Ko bude želio da razumije situaciju u klubu, taj će ostati sigurno, jer i Zvezda razumije u kojoj su oni situaciji. Ko ne želi da razumije, mi tu ne možemo ništa, a sigurno se nećemo tući"
, slikovito objašnjava situaciju Stojadinović.

"Nismo čarobnjaci", dodao je.

"Možemo samo da se nadamo džentlmenskom dogovoru".

(N. Janković - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC