• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ilić: Bavimo se fudbalom a ne saopštenjima

Dok se Zvezda, FSS i Partizan svađaju, kapitena crno-bijelih čudi što se niko ne pita zbog čega je "vječiti derbi" bio ispod svakog nivoa kvaliteta.

 Ilić: Bavimo se fudbalom a ne saopštenjima Izvor: MONDO

Silne "mudre" glave srpskog fudbala u proteklih nekoliko dana iznijele su lavinu kritika i odbrana na račun regularnosti Superlige. Javili su se iz Crvene zvezde, odgovorili iz Stare Pazove, ni Partizan nije ćutao...

Čast svakome, ali stiče se utisak da je malo toga korisnog rečeno.

A, onda, kada je prašina taman počela da pada, čuli smo, čini nam se, poentu. Kapitena "parnog valjka" Sašu Ilića čudi ovakva reakcija, jer su, ne tako davno, poslije jednog od najgorih "vječitih derbija" u njegovoj dugoj istoriji, dušebrižnici ostali nijemi...

Na treningu Partizana u utorak pojavila su se dvojica ofanzivnih vezista iz Brazila. Đovani (20) i Mateus (18) će u narednih deset dana pokušati da se nametnu treneru Vuku Rašoviću.

"Volio bih da se prestane s tim. Svaka priča se svodi na to ko je čiji klub, ko gdje igra, da li je sudija svirao penal ili nije. Bolje bi bilo da se mnogo više bavimo fudbalom, i mi, i naš najveći rival Crvena zvezda. 'Vječiti' i Vojvodina, kao predvodnici srpskog fudbala, moraju malo drugačije da se ponašaju. Bolje da smo se zapitali svi kako je izgledao posljednji 'vječiti derbi', nego da se bavimo time da li je liga regularna ili nije."

Ilić nije želio da duži priču o učestalim pričama da je Partizan miljenik sudija i čelnika FSS.

"Nikada nisam volio da se bavim tim stvarima, pa neću ni sada. Nisam ni kada je Partizan bio oštećen, pa neću ni sada kada je greška načinjena u korist Partizana. Sudijske greške su normalne i jedino se kod nas diže ogromna prašina. Ljudi su od krvi i mesa i dešava se da pogriješe. Mene iritiraju ovakve kampanje, nije bitno od koga. One sigurno ne prijaju svakome ko voli fudbal i utiču da se ionako urušen ugled srpskog fudbala još više sroza."

Prema riječima klupskog ljekara Ilije Rosića, Fofana se i dalje nalazi u bolnici, ali niko sa sigurnošću ne može da precizira od čega boluje, dok Kojićeva povreda pete nije u potpunosti zaliječena i on će morati da pauzira najmanje do kraja ove sedmice. Usljed umora van stroja je i golman Vladimir Stojković. Andrija Živković je sam sa strane odradio trening lakšeg intenziteta.

Prije sporne situacije u šesnaestercu crno-bijelih, na drugoj strani terena takođe je mogao da se svira penal. Ilić je bio blizu kada je Vladimir Volkov dobio udarac u lice.

"Bio sam blizu kada je Volkov dobio udarac u lice. Moje mišljenje na prvi pogled bilo je da je postojala namjera da se udari igrač Partizana, ali mi je poslije meča Dragović rekao da nije to želio. Sve se to dešava u žaru borbe. I ja sam ishitreno reagovao. Bitno je da se smirilo", naglasio je Ilić i dodao:

"Nisam se ja iznervirao toliko što nije sviran penal, već zato što sam u prvi mah pomislio da je bilo namjere da se udari Volkov".

Partizan je poslije velike krize u igri vezao dvije pobjede i nešto mirnije dočekuje posljednja dva jesenja kola Superlige i četvrtfinale Kupa.

"Mirnije čekamo završnicu, imamo dvije utakmice u Superligi i želimo obje pobjede i još jednu u Kupu. Cilj nam je da budemo jesenji prvaci i da uđemo u polufinale Kupa".

Reprezentacija, Partizan, pa Herceg Novi. Za Miloša Jojića nema odmora ove jeseni, obaveza obavezu stiže. Mladi vezista crno-bijelih nije imao priliku da predahne poslije utakmice sa Voždovcem, a u utorak nije ni trenirao pred odlučujuće utakmice ove polusezone. Jojić je sa ljudima iz marketinga "parnog valjka" otputovao u Hrceg Novi na promociju Partizanovog kampa.

Polako se i kvalitet igre podiže.

"To još nije na nivou koji želimo. Meni su se svidjeli pojedini delovi utakmice protiv Voždovca, posebno u prvom poluvremenu kada smo iz lijepe akcije postigli gol. Volio bih da to što imamo na momente imamo u kontinuitetu..."

Uprkos svemu, Partizan ima jasan cilj.

"Hoćemo sedmu titulu. Ja kao najstariji, uz par iskusnijih momaka, određenim autoritetom i pričom pokušavamo da utičemo na igrače. Nije lako, ali nije to toliko loše... Prvi smo na tabeli, u završnici smo Kupa. Nadam se da će sve da bude u redu."

Na redu su dva vezana duela sa Spartakom.

"To je dosta teško, pa teško je pobijediti i ekipu iz kraja kada se skupi dva puta zaredom. Naše ambicije su takve da idemo od utakmice do utakmice... Moramo da se trudimo, uprkos svim problemima, da zabilježimo pobjedu na našem stadionu, koji će biti prazan. Ako u subotu prođemo kako treba, onda da se okrenemo duelu u srijedu", rekao je Saša Ilić.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC