• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vilijam Volas i IRA na tribinama Seltik parka

Navijači Seltika u utorak uveče na meču Lige šampiona pokazali transparente sa političkom sadržinom. UEFA podigla obrve.

 Vilijam Volas i IRA na tribinama Seltik parka Izvor: MONDO

Politika na tribinama "Seltik parka" na meču Lige šampiona.

Grupa navijača Seltika tokom utakmice protiv Milana (0:3) u utorak uveče u Glazgovu podigla je transparente na kojima se pominju borci za škotsku i irsku nezavisnost - Vilijam Volas i Bobi Sends (koje možete vidjeti na priloženoj fotografiji).

Vilijam Volas, čija su djela i borba za nezavisnost Škotske opisana u, Oskarom nagrađenom, filmu Mela Gibsona "Hrabro srce" (Braveheart), bio je vođa škotskog ustanka krajem 13. i početkom 14. vijeka. Englezi su ga na kraju uhvatili i ubili.

Bobi Sends je bio borac za nezavisnost Irske i pripadnik IRA, koji je umro kao politički zatvorenik poslije štrajka glađu.

Pretpostavka je da poruka ima veze sa najavljenim referendumom u Škotskoj o nezavisnosti, koji bi trebalo da bude održan naredne godine.

Poznato je da UEFA ne toleriše i ne dozvoljava političke i druge sadržaje koji nemaju veze sa fudbalom na utakmicama, pa je vrlo moguće da će i ovaj slučaj biti pod lupom organa Evropske kuće fudbala.

Tim prije što je baš prije nekoliko dana Ajaks kažnjen sa 25.000 evra zbog transparenta koji su njegovi navijači pokazali upravo na meču protiv Seltika, a koji je glasio: "Fenian bastards" (uvredljiv transparent na račun Iraca).

(MONDO, Foto: Twitter)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC