• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Premijer liga: Odjekuju "transfer bombe"

Huan Mata odlazi iz Čelsija u Pari Sen-Žermen, a Real Madrid i Mančester siti, navodno, počeli pregovore o trampi: Iker Kasiljas za Davida Silvu.

 Premijer liga: Odjekuju "transfer bombe" Izvor: MONDO

Kako se bliži januarski prelazni rok u Evropi tako se iz dana u dan pojavljuju, uobičajene, informacije ili bolje reći glasine o tome kako će mnogi poznati igrači promijeniti klubove.

Evo najnovijih vijesti tim povodom:

Fudbaler Čelsija i španske reprezentacije Huan Mata, nezadovoljan statusom kod Žozea Murinja, otići će u januaru u Pari Sen-Žermen, a sve to objavljuju pojedini francuski mediji.

Mata je odigrao tek 11 utakmica za Čelsi u svim takmičenjima ove sezone. Bio je povrijeđen, ali se ni poslije oporavka nije nametnuo Portugalcu. Navodno se 25-godišnji Mata sve dogovorio sa francuskim šampionom, pobijedivši druge zainteresovane - Juventus, Monako i Atletiko Madrid. Nije poznato koliko će morati da plati Čelsiju za njega.

U prve dvije sezone na Stamford bridžu, Mata je bio odličan - postigao je 32 gola i imao 49 asistencija.

Mata je došao u Čelsi 2011. godine i potpisao dvogodišnji ugovor. Dakle, ako bi otišao u januaru, ostale bi mu još dvije godine po ugovoru, što će reći da bi Čelsi za njega dobio visoko obeštećenje. Ali, pare nisu problem za PSŽ, zar ne?

Jasna je želja da Mate da više igra s obzirom na to da se bliži Mundijal u Brazilu, čiji bi on, svakako, želio da bude učesnik u dresu Španije.

Uporedo sa ovom informacijom, mediji u Evropi naveliko pišu i o tome da su Real Madrid i Mančester siti počeli pregovore o trampi: Iker Kasiljas u Siti, a David Silva u Real.

Navodno se čelnik Reala Florentino Perez prošle nedjelje u Abu Dabiju sastao sa Mansurom bin Zajedom, predsjednikom investicionog fonda Abu Dabi junajted grupa (ADUG), u čijem je vlasništvu Mančester siti.

Mediji špekulišu da su tom prilikom pričali o tome da se Iker Kasiljas preseli u Mančester siti, koji ima problema sa golmanima, s obzirom da je do skoro standardni Džo Hart zapao u krizu (primio je 15 golova u 12 utakmica) i izgubio je startno mjesto.

Ova informacija nije bez osnova s obzirom na to da je trener Mančester sitija Manuel Pelegrini dobro upoznat sa kvalitetima Kasiljasa iz vremena kada je bio trener Reala, prije nego što je u Madrid došao Žoze Murinjo.

Kasiljasu ističe ugovor sa Realom u julu 2017. godine, a u međuvremenu nikako da se vrati među stative "kraljevskog kluba", s obzirom na to da Karlo Anćeloti ima puno povjerenje u Dijega Lopeza. Takva situacija ne odgovara Kasiljasu, koji ima 32 godine, a iz istog razloga kao i Mata nedostaju mu utakmice pred Mundijal u Brazilu.

Na stolu su sve opcije, tvrde mediji. I da Kasiljasov ugovor bude otkupljen, ali i neka vrsta trampe. Dakle, Kasiljas i još nešto novca za Davida Silvu ili možda Serhija Aguera.

I ovde je riječ o velikom novcu, jer je Kasiljasova plata šest miliona evra, ali šta je to za Arape...

(MONDO, Foto: AP Photo)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC