• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko će dati hiljaditi gol za Barsu u Evropi?

Katalonci stigli na jedan pogodak od velikog jubileja u evropskim takmičenjima. Kome će pripasti čast da uđe u istoriju? Lionelu Mesiju teško...

 Ko će dati hiljaditi gol za Barsu u Evropi? Izvor: MONDO

Za dvije nedjelje neko od fudbalera Barselone mogao bi da uđe u klupsku istoriju, a da to nije Lionel Mesi.

Argentinac je oborio "gomilu" klupskih i evropskih rekorda, ali teško da će biti igrač koji će postići 1.000. pogodak za Katalonce u evropskim takmičenjima.

Zbog povrede, za Mesija je završen jesenji dio sezone i jedino ako mreža Seltika u posljednjem kolu grupne faze Lige šampiona ostane netaknuta na Kamp Nou, Argentinac će na proljeće imati priliku da prigrabi i ovu privilegiju.

Gol koji je u utorak u Amsterdamu postigao Ćavi iz penala bio je 999. za Barselonu u međunarodnim utakmicama! On je, međutim, bio dovoljan samo da se ublaži poraz od Ajaksa (1:2).

Za dvije nedjelje, u 6. kolu Grupe H, Barselona će ugostiti otpisani Seltik, a za plasman u drugu fazu takmičenja dovoljan joj je i bod. Dakle, potrebno je čudo pa da mreža škotskog šampiona ostane netaknuta.

Za trenutnih 999 golova Barselone u Evropi bilo je potrebno 508 mečeva, što znači da su ih Katalonci prosječno postizali 1,97 po utakmici.

Prvi gol na međunarodnoj sceni dao je Đosep Seger 26. juna 1949. godine, u polufinalu Latin kupa u kojem je Barsa savladala Rems sa ubjedljivih 5:0.

Gledajući po takmičenjima, učinak je sljedeći: 487 golova u Ligi šampiona, 178 u Kupu pobjednika kupova, 149 u UEFA kupu, 141 u Kupu sajamskih gradova, 17 u Klupskom svjetskom prvenstvu, 12 u Superkupu Evrope, 12 u Latin kupu, 2 u Plej ofu sajamskih gradova i 1 u Interkontinentalnom kupu.

(MONDO, Foto: Guliver/Getty images/David Ramos)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC