• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rad dobio Upravu: Da budemo srpski Napoli

Vlada Mek-Savić, sportski novinar i oponent Ranka Stojića, izabran je za prvog čovjeka Rada, a na Banjici je okupio veoma ambiciozan Upravni odbor.

 Rad dobio Upravu: Da budemo srpski Napoli Izvor: MONDO

"Nemoj da pitaš šta Rad može da uradi za tebe, nego šta ti možeš da uradiš za Rad".

Baš tako, nekadašnji portparol posrnulog superligaša sa Banjice Vladimir Mek-Savić, po pozivu sportski novinar, prihvatio je u utorak 3. decembra neobično težak i odgovoran posao.

Na drugoj sjednici Skupštine kluba u kratkom periodu, od odlaska Uprave koju je predvodio Ranko Stojić, Mek-Savić prihvatio je ulogu predsjednika Upravnog odbora!

Ovaj nesvakidašnji rasplet samo jedne u nizu kriza kroz koje srpski klubovi prolaze dogodio se u trenutku kada se sportska javnost s pravom pitala "šta će biti s Radom".

Mek-Savić neće biti ostavljen sam, naprotiv!

Novi članovi Upravnog odbora postali su Dušan Filipović, predstavnik ruske investicione kompanije "Metroplo" i generalni direktor agencije "Putnik", kao i magistar Aleksandar Tešić, priznati biznismen čije firme posluju u cijelom regionu.

Oni će se pobrinuti da se u Rad slije kapital, a Mek-Savić da novac bude potrošen na prave stvari.

Između ostalog, na Skupštini je potvrđeno da će grb kluba ostati tradicionalni amblem okruglog oblika.

No, vratimo se kadrovskim rješenjima - bilo ih je još: magistar Vladimir Pejić, vlasnik agencije "Faktor plus", izabran je za generalnog direktora kluba, a njegov zamjenik biće Predrag Lacmanović, izvršni direktor "Faktor plusa".

Legenda kluba Čedomir Džoinčević, koji je bio privremeni prvi rukovodilac Rada od Stojićevog odlaska do današnje sjednice, preuzeće funkciju sportskog direktora.

"Da bi se vidjela svjetlost, neophodna je tama! Riječi slikara Rembranta najbolje oslikavaju aktuelni momenat FK Rad u svim segmentima, od finansija preko infrastrukture do rezultata, ali novoizglasano rukovodstvo čini maksimalan angažman kao bi se što prije vidjeli snopovi svjetlosti u svim segmentima i oni će veoma brzo osvijetliti fudbalsku Banjicu", rekao je novi prvi čovjek kluba Vladimir Mek-Savić, koji je dva puta odlazio sa Banjice zbog neslaganja s Stojićevim vođenjem kluba.

"Ovi ljudi su ostvareni u svojim profesijama i pravi je izazov da posrnuli fudbalski kolektiv uzdignemo i usmjerimo u pravom pravcu. Period mandata je pet godina, ali smo među sobom postavili cilj da za dvije godine napravimo klub za ponos svih, ne samo onih koji vole Rad i da postanemo matrica za ostale klubove. Moj cilj je da od Rada napravimo srpski Napoli i vjerujem da ćemo sa ovim idejama i vizijom stići do cilja", rekao je novoizabrani predsjednik UO kluba sa Banjice, Vladimir Savić.

Kao sportska redakcija, možemo samo da poželimo sreću bivšem kolegi, sada fudbalskom rukovodiocu!

(MONDO, foto: Vlada Savić)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC