• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezdaši, sjećate li se ovog tima?

Bio je 28. mart 2010. godine, trener Dostanić, golman Stamenković, u sredini Bogdanović, Isah, napred Perović, Lekić...

 Zvezdaši, sjećate li se ovog tima? Izvor: MONDO

Stamenković - Ninkov, Vilotić, Đorđević, Ignjatijević - Bogdanović, Isah, Lazetić, Kadu - Perović, Lekić.

Trener: Dostanić. Sportski direktor: Adžić. Generalni sekretar: Kleut. Predsednik: Lukić.

Vjerovali ili ne, ovo je bio sastav Crvene zvezde (uz dodata imena ključnih ljudi iz rukovodstva) koji je posljednji izvojevao pobjedu nad Vojvodinom u Beogradu!

Bilo je to sada već davnog 28. marta 2010. godine, u 21. kolu Jelen Superlige, što je Ratku Dostaniću bila druga utakmica od kada je na klupi crveno-bijelih zamijenio Vladimira Petrovića Pižona, čovjeka kojem je uručen otkaz zbog poraza od Metalca iz Gornjeg Milanovca, uprkos tome što je ovaj tim pun mana u tom trenutku bio prvi na tabeli.

Zvezda je tada, pred 18.000 gledalaca, pobijedila Vojvodinu Milana Đuričića ubjedljivo, 3:0, a golove su postigli Dejan Lekić u 14. i 33, odnosno rezervista Miloš Trifunović u 76. minutu.

Sudio je Boško Jovanetić iz Užica, a za Vošu igrali su: Brkić - Tumbasević, Pleč, Đurišić, Vulićević - Ađuru, Medojević, Stjepanović - Tadić, Đurovski - Mrđa.

VIDEO

Crvena zvezda je od tada doživjela dva poraza i zabilježila jedan remi protiv Vojvodine na "Marakani", a nova dva okršaja zakazana su za ovu nedjelju: prvo u srijedu u 17 časova u četvrtfinalu Kupa, a onda u subotu u istom terminu u posljednjem kolu jesenjeg dijela Superlige.

Već na prvi pogled, upada u oči da NIKO od aktera utakmice iz marta 2010. godine, nije više ni u Crvenoj zvezdi, ni u Vojvodini!

Tu je samo Dragan Mrđa, koji je u međuvremenu zamijenio novosadski za beogradski crveno-bijeli dres. Nisu isti ni treneri, ni sportski direktori, ni generalni sekretari, a ni predsjednici. Neki više nisu ni među nama, a to je pokojni prvi čovjek Vojvodine, Ratko Butorović.

Crvena zvezda je u naredne četiri sezone dovela xy igrača, potrošila milione evra na nove igrače, malo kojeg unovčila u međuvremenu, promijenila petoricu trenera računajući i aktuelnog Slavišu Stojanovića, promijenila i kompletnu Upravu kluba, dobila i novog generalnog sponzora, zamijenila tri dobavljača sportske opreme...

...ali nije uspjela da nadigra Vošu na svom stadionu.

Zanimljivo, SVE TRI utakmice koje su uslijedile od pomenute pobjede Zvezde od 3:0, bile su odigrane u decembru, u posljednjem kolu jesenjeg dijela prvenstva i u subotu će biti četvrta godina zaredom da se ništa u tom smislu neće promijeniti.

Samo, sada imamo i Kup "bonus".

Prvo je pokušao Aleksandar Kristić, 4. decembra 2010. godine, u utakmici koju je iz VIP lože posmatrao Robert Prosinečki, koji je došao prvi put na stadion na kojem je stekao ime. Pretpostavljalo se uveliko da će Robi postati novi trener Crvene zvezde, a "smijenjeni" Kristić bio je blizu pobjede.

Zvezda je povela golovima Andrije Kaluđerovića u 60. i Stevana Reljića u 62. minutu, ali je onda uslijedio šok, Vojvodina je izjednačila preko Antvi Jaoa u 73. i bivšeg Zvezdinog igrača Abubakara Oumarua u 80. minutu - 2:2 (0:0).

VIDEO

Tada je Robi odveo Zvezdu na pripreme, napravljena je ko zna koja po redu rekonstrukcija ekipe, a novi okršaj bio je zakazan 10. decembra 2011. godine i bilo je još gore po Zvezdu: poslije poraza od Partizana u "vječitom derbiju" na "Marakani", bodove je odnijela i Vojvodina - 0:2 (0:0).

Strijelci su bili Miroslav Stevanović u 66. i Marko Ljubinković u 87. minutu.

VIDEO

Prosinečki nije dočekao priliku za popravni - otišao je poslije remija sa Radom (2:2) na početku sezone 2012/13, a Vojvodinu je dočekao uveliko osporavani i od Uprave nikad glasno podržani Aleksandar Janković. Poslije njegovog otvaranja duše pred novinarima, uoči utakmice, kada je Janković objavio u kojoj mjeri je situacija u ekipi kritična i da su igrači na rubu egzistencije, uslijedio je najšokantiniji rezultat do sada - 0:3 (0:2).

VIDEO

Tog 1. decembra 2012. godine, Oumaru je nastavio da se "sveti" Zvezdi, iskoristio dvije greške odbrane crveno-bijelih i dao Voši dva gola prednosti prije poluvremena, a onda je grogiranog domaćina nokautirao opet Stevanović, pogotkom u 47. minutu susreta.

To znači da Zvezda protiv Voše od posljednje pobjede ima 0-1-2 (2:7) na "Marakani, ali ni to nije sve. U utakmici koja je prethodila onoj iz marta 2009. takođe je slavila Vojvodina. Bilo je to 18. aprila 2009. godine, rezultat je bio 0:1 (0:0), a jedini gol postigao je sadašnji napadač Zvezde i prvi strijelac Superlige, Mrđa, u 54. minutu!

VIDEO

(N. Janković - MONDO, Foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC