• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Perverzna ponuda za Runija!

Engleski "The Sun" objavio je da Mančester junajted planira ove zime da produži ugovor sa Vejnom Runijem, prema kojem bi on zaradio 62 miliona evra!

 Perverzna ponuda za Runija! Izvor: MONDO

Vejn Runi ljetos je gotovo kumio da napusti Mančester junajted, ali je klub to odbio iako je bilo nekoliko veoma zainteresovanih strana.

Sada, kako se približava novi prelazni rok, a Runi igra sve bolje i bolje (i djeluje zadovoljnije), Junajted želi da načini još jedan gest prema igraču, u namjeri da mu pokaže koliko je bitan za klub. Engleski "The Sun" piše da će Runiju uskoro biti ponuđen novi, četvorogodišnji ugovor prema kojem će mu ukupno pripasti 62 miliona evra!?

Ovo je i logičan potez menadžera Dejvida Mojesa, jer ne samo da Runi igra sjajno ove sezone, već mu na kraju sljedeće (2014/15) ističe ugovor.

Drugim riječima, očekujte da - ukoliko Runi odbije produžetak saradnje pod perverznim finansijskim uslovima - veoma vjerovatno bude i prodat. Narednog ljeta, napadač bi onda bio samo sezonu udaljen od isteka ugovora, a klub to ne bi smio sebi da dozvoli.

Runi je ove sezone počeo "sporo", jer je propustio skoro cijele pripreme kluba insistirajući na transferu (sve je bilo pokriveno navodnom povredom), ali je u posljednje vrijeme u top formi i postigao je deset golova na 19 mečeva u svim takmičenjima za "đavole".

Cifra od 62 milona evra za četiri sezone znači da Runi ne bi dobio povišicu u odnosu na sadašnju platu od 250.000 funti (300.000 evra) nedjeljno, ali bi to značilo da bi Englez bio najplaćeniji igrač Premijer lige i u svojoj 32. godini, kada bi ovaj ugovor isticao.

Malo koji klub na svijetu spreman je da svom fudbaleru zagarantuje da će u četvrtoj deceniji zarađivati 250.000 funti svakih sedam dana.

(MONDO, Foto: Beta/AP/Martin Rickett/PA)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC