• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Italijani traže "tajm-aut" na Mundijalu

"Osam od 11 igrača tražilo mi je zamjenu prošlog juna u Brazilu", podsjeća Prandeli i traži od FIFA da se uvedu fudbalski tajm-auti za osvježenje.

 Italijani traže "tajm-aut" na Mundijalu Izvor: MONDO

Evropljani će biti na velikim mukama u Brazilu, narednog juna.

Klima, nama potpuno strana, sa visokim temperaturama u kombinaciji sa velikom vlažnošću vazduha, svakako je uticala na to da nijedna evropska selekcija nikada ne postane prvak svijeta, kada se Svjetsko prvenstvo održava u Južnoj Americi.

Toga su svjesni i Italijani, koji su prošlog ljeta učestvovali na FIFA Kupu konfederacija.

Bila je to dobra škola za Italiju, koja sada tačno, poput Španije, zna šta da očekuje kada počne Mundijal.

Stoga, selektor "azura" Ćezare Prandeli najavio je da će Fudbalski savez te zemlje iskoristiti sve svoje veze u FIFA da izdejstvuje uvođenje fudbalskog tajm-auta, kako se ne bi dogodilo da igrači dehidriraju tokom utakmica. Prandeli očekuje podršku ostalih evropskih zemalja koje će imati svoje reprezentacije na SP, mada treba očekivati i otpor organizatora i njihovih komšija.

"Zamolio bih FIFA da dozvole po jedan tajm-aut u svakom poluvremenu kako bi igrači mogli da se osvježe, da ne kolabiraju. Postojaće dva velika problema u Brazilu, ista ona sa kojima smo se susreli prošlog juna na Kupu konfederacija: vrućina i vlažnost vazduha. U pojedinim gradovima je klima nepodnošljiva", rekao je Prandeli.

"Ako želite da svijetu ponudite pravi 'šou', onda morate da dozvolite igračima da budu u stanju da naprave spektakl na terenu".

Prandeli je zamislio da svaki tajm-aut traje dva minuta i da bude "pozvan" uvijek u isto vrijeme, na polovini prvog i drugog poluvremena.

Selektor "azura" smatra da će igrači, ukoliko im ne bude dozvoljeno da se osvježe u određeno vrijeme, svakako koristiti svaki korner, faul, prekid, aut da dotrče do aut linije i dohvate bočicu s vodom.

On je, za kraj efektnog izlaganja u utorak u Rimu, otkrio da mu je osam od 11 igrača tokom Kupa konfederacija tražilo zamjenu.

"To je mnogo", konstatovao je.

Inače, fudbalska pravila su takva da sudije imaju mogućnost da prekinu utakmicu i dozvole igračima da se osvježe, ali Prandeli smatra da je bolje da tajm-aut bude siguran i unaprijed određen, nego da arbitri budu ti koji će prema sopstvenom nahođenju određivati kada igra staje.

(MONDO, Foto: Beta/AP/Felipe Dana)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC