• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: Šok terapija! Pogledajte...

Toni Pulis došao je da razbije letargiju u Kristal Palasu. Postoji li bolji način za to od pobjede nad lokalnim rivalom? Vest Hem poražen 1:0

 PREMIJER: Šok terapija! Pogledajte... Izvor: MONDO

Dvije vesti ovog utorka uveče iz Premijer lige:

Kristal Palas je pobijedio.

Maruan Šamak je postigao gol.

I to jedini na meču, u duelu lokalnih rivala, na otvaranju 14. kola Premijer lige: Kristal Palas - Vest Hem 1:0 (1:0), a zaboravljeni napadač koji je nekada pokušao da igra fudbal u Arsenalu pobjedonosni pogodak postigao je u 42. minutu.

Bio je to pravi potpis novog menadžera posrnulog Palasa, Velšanina Tonija Pulisa, sinonima za "pravi ostrvski fudbal", koji mnogi smatraju ružnim.

Ali, od ljepote se ne živi naročito ne kada ste posljednji na tabeli u Premijer ligi. Bodovi su bili neophodni Palasu, a donio ih je igrač koji je ovaj meč dočekao sa 886 minuta na terenu ove sezone, svega tri šuta ka golovima protivnika, od čega su dva išla u okvir. Napadač?! VIDEO

Ove večeri Šamaku se posrećilo na Selhurst Parku, pa je njegov tim poslije serije od osam mečeva bez pobjede zabilježio drugi trijumf u posljednja tri kola, poslije onog u Halu (0:1). U međuvremenu, Palas je izgubio u Noriču na Pulisovom debiju (1:0), a onda u istom maniru nanio poraz Vest Hemu.

A, Vest Hem?

Ovaj klub završio je mini-turnir u Londonu sa Čelsijem (0:3) i Fulamom (3:0), sa pobjedom i dva poraza, pa bi menadžer Sem Alardajs mogao da doživi sličnu sudbinu kao Pulisov prethodnik Jan Halovej, stručnjak otpušten još 23. oktobra.

Između Haloveja i Pulisa ekipu je vodio v. d. Kit Milen koji je i upisao pobjedu u Halu.

Marokanac s francuskim pasošem, Šamak, ove večeri postigao je prvi gol od 24. avguta i poraza Palasa u Stouku (2:1), nakon što u sezoni 2012/13 nije uspio da se upiše u strijelce kao igrač Arsenala, doduše u svega tri nastupa u Premijer ligi.

Kristal Palas - Vest Hem 1:0 (1:0)
/Šamak 42/

U srijedu:

Arsenal - Hal (20.45)
Liverpul - Norič
Mančester junajted - Everton
Sautempton - Aston Vila
Stouk - Kardif
Sanderlend - Čelsi
Svonsi - Njukasl
Fulam - Totenhem (21.00)
Vest Brom - Mančester siti

TABELA: Arsenal 31, Čelsi 27, Mančester siti 25, Liverpul 24, Everton 24, Njukasl 23, Sautempton 22, Mančester junajted 22, Totenhem 21, Hal 17, Aston Vila 16, Vest Brom 15, Svonsi 15, Norič 14, Vest Hem (-1) 13, Stouk 13, Fulam 10, Kristal Palas (+1) 10, Sanderlend 8.

(MONDO, Foto: Guliver/Getty Images/Paul Gilham)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC