• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bilbija: Jedva čekam debi u bordo dresu

Banjalučanin u taboru Sarajeva Nemanja Bilbija na proljeće stiče pravo nastupa za bordo klub.

 Bilbija: Jedva čekam debi u bordo dresu Izvor: MONDO

Nakon odigrane četiri utakmice u kvalifikacijama za Ligu Evrope, tri u Kupu Bosne i Hercegovine, te devetnaest u Premijer ligi BiH, ekipa Sarajeva je od srijede na zasluženom odmoru koji će trajati sve do početka januara, za kada je zakazana prozivka za proljećni dio sezone.

Fudbaleri će pauzu iskoristiti kako bi napunili baterije i odradili plan i program zadat od strane stručnog štaba na čelu s novim trenerom Robertom Jarnijem.

Nekadašnji napadač Borca iz Banjaluke Nemanja Bilbija u prvoj narednoj utakmici steći će pravo nastupa za tim s Koševa, što je i najveći razlog zbog kojeg već sad s nestrpljenjem očekuje prozivku.

"Konačno se završio prvi dio sezone i u prvoj narednoj utakmici Sarajeva steći ću pravo nastupa. Najsretniji bih bio kada bi ova pauza prošla za tren, kako bih izašao u bordo dresu na teren i odigrao svoju prvu zvaničnu utakmicu za Sarajevo. Iza mene je dosta težak period, koji je na svu sreću prošao, i radujem se prozivci, pripremama i utakmicama. Mnogo sam motivisan i, iako je prvi dan pauze, već sada s nestrpljenjem očekujem naše okupljanje u januaru", izjavio je Bilbija za klupski sajt.

Fudbaleri Sarajeva okupiće se početkom januara u glavnom gradu BiH, a novi šef stručnog štaba našeg kluba, Robert Jarni, prozivku će izvršiti 10.1. Prvi dio priprema igrači će odraditi u Sarajevu, te u Hercegovini.

U drugom dijelu pripremnog perioda, ekipa će se zaputiti u toplije krajeve, gdje će odigrati nekoliko jakih utakmica kako bi spremni dočekali susret 20. kola Premijer lige BiH u kojem se sastaju sa zeničkim Čelikom.

(MONDO, foto: FK Sarajevo)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC