• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VOJVODINA: Pa, nismo mi vjeverice!

U novosadskom klubu ljuti na suđenje poslije poraza od Crvene zvezde, ali kažu da su na tako nešto navikli.

 VOJVODINA: Pa, nismo mi vjeverice! Izvor: MONDO

Poraz Vojvodine od Crvene zvezde u posljednjim trenucima prvenstvenog duela posljednjeg kola jesenje sezone Superlige Srbije, označio je i vjerovatni oproštaj novosadskog superligaša od titule.

U novosadskom klubu su prilično ogorčeni na suđenje Ninoslava Spasića i njegovih pomoćnika, tvrdeći da su tolerisali grubu igru beogradskih crveno-bijelih, isključenje mladog Bojana Nastića, dosuđen penal za Zvezdu...

Evo kako je zvanični sajt Vojvodine vidio utakmicu u Beogradu:

"Vojvodina je bila na dobrom putu da po drugi put u roku od tri dana savlada Crvenu zvezdu na njenom stadionu. Imali su Novosađani sve: kvalitet koji je na daleko višem nivou od izvikanih igrača domaćina, boljeg trenera, bolju igru tokom većeg dijela utakmice, zrelije šanse ali sve to nije bilo dovoljno da se ostvari cilj. Razlozi toga leže prije svega u činjenici da je sudija Spasić svojim očigledno tendecioznim odlukama umnogome uticao na krajnji ishod ove utakmice. Od početka je 'navlačio' slobodne udarce oko šesnaesterca Žakule, nije imao isti kriterijum kod dodjele javnih opomena i na kraju dosudio nepostojeći jedanaesterac za domaćina i isključio Bojana Nastića. Sa druge strane ostao je slijep na divljački start Daude na Vulićeviću, nekoliko brutalnih faulova Gogića i Mijailovića... bar jedan od pomenutih igrača Crvene zvezde zaslužio je crveni karton. No, ko je očekivao da Vojvodina dva puta zaredom pobijedi... (šekspirijanska ćutnja...) očigledno živi daleko od realnosti".

Generalni sekretar Vojvodine Radisav Rabrenović kaže da su Novosađani "navikli" na takvo suđenje protiv "vječitih rivala".

"Mi u Vojvodini nismo zlatiborske vjeverice da ne znamo kako Šekspirov 'Otelo' može da se režira na razne načine. Ali, kako god da radimo u srpskom fudbalu, sa surovom istinom suočićemo se čim izađemo na evropsku scenu. Pošto tamo nema 'mog čovjeka iz Surdulice' (aludirao je na to da su prije meča govorili da je Ninoslav Spasić - Rabrenovićev čovjek), kad se utakmica završi, odlazimo u ćošak i postiđeno nastavljamo da klečimo na kukuruzu",
rekao je Rabrenović "Sportskom žurnalu".

Dodao je da ono što je doživjela u subotu "nije prvo takvo iskustvo", podsjetivši na finala kupa protiv Partizana i Crvene zvezde...

"I tako se, u ovom našem nesrećnom fudbalu već godinama vrtimo u krugu koji smo sami začarali. Sve se svodi na jeftine režije, performanse i skečeve",
primjetio je Rabrenović, ali je naglasio i da se pored svega Vojvodina neće baviti pisanjem saopštenja i traženjem zaštite od FSS.

"Nema potrebe. Od fudbalske istine se ne može pobjeći. Čekaju nas rivali iz Albanije i Lihtenštajna. Oni će, kad od njih naši klubovi junački ispadnu, pokazati gdje nam je mjesto. Kako radimo, tako će nam i biti", rekao je Rabrenović.

Pretpostavljamo da je generalni sekretar Vojvodine mislio i na svoj klub kada je pomenuo klubove iz Lihtenštajna, jer su upravo "lale" bile izbačene iz kvalifikacija za Ligu Evrope od Vaduca iz te zemlje.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC