• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MANČESTER JUNAJTED: Remont!

Engleski šampion je u krizi. Nema sumnje da će na zimu doći do kadrovskih promjena. Ko odlazi, a ko dolazi? Priča se o nezadovoljstvu Van Persija.

 MANČESTER JUNAJTED: Remont! Izvor: MONDO

Ser Aleks Ferguson, tokom 26 godina rukovođenja svim kadrovskim pitanjima u vezi sa timom u Mančester junajtedu, nikada nije kupovao "na kilo" tokom zimskog prelaznog roka.

Na prste dvije ruke mogu se nabrojati igrači koji su dovođeni u polusezoni, a koji su ostavili trag u Junajtedu. Dijego Forlan (došao u januaru 2002. godine), Nemanja Vidić i Patris Evra (januar 2006.), Luj Saha, Endi Kol, Erik Kantona...

Ali, u sezoni 2013/14. sva je prilika da će Junajted pretrpiti značajne promjene u igračom kadru. Zimski prelazni rok, odnosno polusezona, trebalo bi da budu prilika samo za "kozmetičke" promjene, "krpljenje rupa", ali Junajted je sada u situaciji da bez ozbiljnog "šopinga" može da ugrozi čak i mjesto koje iz Premijer lige vodi u Ligu šampiona. O odbrani titule rijetko ko sada i priča.

Trener Dejvid Mojes kaže da ni u jednom prelaznom roku, bilo ljetnjem ili zimskom, niko ne želi da dovodi gomilu igrača, kao i da Junajted nije klub koji će po svaku cijenu kupovati.

"Ramotrićemo svakog igrača, ali u ovaj klub može da dođe samo onaj koji zadovoljava sve kriterijume. Ako takvog nađemo u januaru - ok, ako ne, onda ćemo čekati ljeto. Ovaj klub uvijek želi da dovodi mlade talente i od toga nećemo odstupiti", kaže on.

Pojavile su se glasine da je Robin van Persi nezadovoljan kako Mojes vodi tim i da je čak spreman da ode, ali Mojes to odlučno demantuje, nazivajući takve informacije "budalaštinama".

Ali, da tu ima nečega, svjedoči i izjava Rija Ferdinanda ga način na koji Mojes vodi tim "dovodi do ludila". U odbranu trenera stao je Nemanja Vidić koji je pozvao na jedinstvo u "Jedinstvu".

"Uvijek sam vjerovao i vjerujem u tim. Treba da prihvatimo situaciju u kojoj smo i jasno je da to baš nije najbolje osjećanje na svijetu. Svi igrači su svjesni da treba da se držimo zajedno, da igramo bolje i da počnemo da pobjeđujemo. To će nam podići samopouzdanje i sve će biti bolje", uvjeren je Vidić.

Na radaru Junajteda, bar prema izvještajima engleskih medija, nalazi se nekolicina igrača. Prije svih, Lejton Bejns koji bi trebalo da zamijeni Patrisa Evru, sa kojim, vrlo je vjerovatno neće biti produžen ugovor.

Vezni red Junajteda se tokom ove sezone pokazao kao vrlo tanak. Zato je jedan od onih koje bi "đavoli" rado vidjeli u svojim redovima Ilkaj Gundogan, igrač Borusije iz Dortmunda. Ali, za njega su zainteresovani i Barselona i Real Madrid, kao i Arsenal, a 23-godišnji fudbaler je navodno poslao signal Arsenu Vengeru da bi rado igrao u paru sa Mesutom Ozilom. Hm, pa valjda se i Borusija tu nešto pita!

Pokazalo se da fudbaleri koje je Junajted dovodio u posljednje vrijeme nisu dali ono što se od njih očekivalo. Prije svih, Maruan Felaini, Japanac Šinđi Kagava... Ima i nezadovoljnih, kakvi su Nani i Ešli Jang, Brazilac Anderson, čiji je dosadašnji opstanak u Junajtedu za mnoge misterija...

Meksikanac Havijer Ernandez Ćićarito bio je Fergusonova "super zamjena", adut, džoker... Ali, ni on više nije to. A sve je nezadovoljniji.

(MONDO, foto: AP Photo/Jon Super)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC