• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mile Jovičić: Ne smijemo gubiti od slabijih

Potpredsjednik Partizana kaže da crno-bijeli na proljeće moraju da budu jači, bolji, ubjedljiviji. "Potrebna su tri dobra pojačanja".

 Mile Jovičić: Ne smijemo gubiti od slabijih Izvor: MONDO

"Parni valjak" je kašljucao, gasio motor, ponovo ga palio, vozio na ler... Nekako je uspio da se domogne nezvanične titule jesenjeg prvaka Superlige.

Ali, svi su svjesni da je Partizan bio slabiji nego prethodnih sezona, da je igra bila prilično neubjedljiva, da se pobjeđivalo "na mišiće".

Nestabilnoj jeseni umnogome je doprinijela, sigurno najviše, uprava Partizana. Tokom ljeta prodati su svi koji su bili na cijeni, Vuk Rašović je ostavljen na vjetrometini da "krpi" rupe, da igra sa dvojicom napadača, na kraju jeseni i bez ijednog na raspolaganju, a bilo je i sukoba unutar uprave koji su kulminirali prodajom Aleksandra Mitrovića u Anderleht.

Tada je glas digao jedan od potpredsjednika Mile Jovičić, koji je podnio ostavku na to mesto, ali je ostao u Upravnom odboru, da bi se potom, gotovo preko noći, vratio na istu funkciju.

Retko kad Jovičić priča za medije, ali sada je progovorio za "Sport" i priznao da "uprava snosi veliku odgovornost za nemirnu jesen", kao i da će se potruditi da tim bude osvježen bar trojicom kvalitetnih igrača.

"Zadovoljni smo, jer smo prvi na tabeli, ali bodovna razlika je mogla i morala da bude veća. Pokušaćemo da izvučemo pouke, da se prestrojimo i proljeće dočekamo mnogo spremniji i organizovaniji", kaže on.

Najveću zamjerku stručnom štabu i igračima izrekao je zbog izgubljenog derbija od Crvene zvezde.

"Prije svega zato što imamo bolji tim od vječitog rivala i zato što smo propustili priliku da to materijalizujemo i odvojimo se na znatno veću bodovnu prednost. To bi, svakako, donijelo mirniju završnicu i samopouzdanje u timu. Umjesto toga, postali smo konfuzni. Partizan može i mora više od prikazanog", kritika je potpredsjednika crno-bijelih.

Jovičić ističe da Partizan mora da bude "jači, bolji i ubjedljiviji", da je odbrana titule prioritet, kao i da će se uprava potruditi da osvježi igrački kadar.

"Imamo dobru bazu, ali su pojačanja definitivno neophodna. Potrebna su nam bar tri dokazana fudbalera da bismo djelovali ubjedljivo kao minulih godina i vjerujem da ćemo uspjeti da realizujemo taj plan", kaže Jovičić.

Partizan je ove zime već ostao bez jednog od ključnih igrača minule polusezone - golmana Vladimira Stojkovića, kome posljednjeg dana ove godine ističe ugovor.

Četvorici igrača iz prve postave u junu takođe ističe ugovor: Saša Ilić, Milan Obradović, Vladimir Volkov, Vojislav Stanković.

Tu je i Darko Brašanac, koji je protiv Čukaričkog pokazao da je nepravedno zapostavljen.

A s obzirom na dosadašnji rad uprave crno-bijelih ne bi trebalo da čudi ako neki igrači budu prodati "prije roka", recimo Miloš Jojić i Andrija Živković, koji su uz Stojkovića i Sašu Ilića, najzaslužniji što je Partizan poslije jesenje polusezone tu gdje jeste.

Jojiću ugovor ističe 21. decembra 2015. godine, a mladom Živkoviću 30. juna 2016. godine. Ako se tome doda da je supertalentovani Danilo Pantić potpisao ugovor na samo godinu i po dana, jasno je da će Partizan i dalje živjeti od prodaje svoje djece.

(MONDO:Foto:MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC