• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Vječiti", niste se mnogo obrukali

Možda im imena zvuče smiješno, posebno kada stoje zajedno, ali protivnici Partizana i Zvezde "pregurali" su grupnu fazu Lige Evrope...

 "Vječiti", niste se mnogo obrukali Izvor: MONDO

Mnogo kritika istrpili su fudbaleri Partizana kada letos nisu prošli bugarski Ludogorec u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona (1:2, 0:1).

Tek malo više razumijevanja bilo je za eliminaciju Crvene zvezde od Černomoreca u trećem pretkolu Lige Evrope (1:3, 0:0), ali je na usnama ostao opor ukus poslije revanša na "Marakani", u kome su crveno-bijeli pored promašenog penala jedva stvorili dve prave šanse.

Međutim, ako je suditi po učinku Ludogoreca i Černomoreca u grupnoj fazi Lige Evrope, srpski "vječiti" rivali mogu da se teše da ipak nisu ispali od "levata".

Kao što je poznato, žrijeb je smjestio bugarski i ukrajinski tim u istu grupu (B), zajedno sa PSV Ajndhovenom (prvak Evrope 1988) i zagrebačkim Dinamom, koji je povremeni učesnik Lige šampiona i klub sa jednim od najvećih budžeta na Balkanu.

Ludogorec je, bez pretjerivanja, dominirao u toj konkurenciji, osvojivši 16 od mogućih 18 bodova.

Jedini remi zabilježio je upravo protiv Černomoreca i to kod kuće u četvrtom kolu (1:1), a ostalih pet mečeva je dobio uz gol-razliku 10:1!

Prvak Bugarske igrao je ozbiljno i nakon što je obezbijedio prolaz u šesnaestinu finala, pa je tako u posljednja dva kola pobijedio PSV (2:0) kao domaćin, a zatim i Dinamo (2:1) na Maksimiru.

Černomorec je, na drugoj strani, bio nesiguran pred svojim navijačima (dva poraza), ali se plasirao među 32 ekipe zahvaljujući pobjedama u gostima nad Dinamom (2:1) i PSV-om u meču odluke u četvrtak - 1:0.

Strijelac jedinog pogotka bio je Frank Đa Đeđe, koji je 1. avgusta "zabiberio" i Zvezdi u Odesi.

Imamo doduše i kontraprimjer.

Švajcarski Tun, koji je prošao u Ligu Evrope na račun Partizana (0:1, 3:0), nije se dobro proveo u grupi G. U konkurenciji Genka, Dinama iz Kijeva i bečkog Rapida, izgubio je pet utakmica i upisao samo tri boda...

Kada se pogleda spisak timova koji će se u ponedjeljak u 13 časova naći u "bubnju" u Nionu, nameće se utisak da je Liga Evrope takmičenje koje i drugorazrednim, pa i trećerazrednim fudbalskim zemljama, pruža šansu da ostave kakav-takav trag na evropskoj sceni.

Predstojeći žrijeb sa posebnom pažnjom će se pratiti u čak 19 država!

Tu je slovenački Maribor (na slici), izraelski Makabi Tel Aviv, Česi imaju dva kluba (Liberec i Plzenj), prošao je čak i danski Esbjerg, koji se na tabeli svog nacionalnog šampionata nalazi u zoni ispadanja!?

Šteta je što vodeći srpski klubovi ne mogu da pokažu malo više ozbiljnosti i naprave slične uspjehe, koji bi u medijima i narodu vjerovatno bili slavljeni više nego evropske i svjetske titule u vaterpolu ili odbojci.

Sami su krivi.

KO JE SVE MEĐU 32?

4 - Italija (Fiorentina, Napoli, Juventus, Lacio), Ukrajina (Šahtjor, Dinamo Kijev, Černomorec, Dnjepar)

3 - Španija (Sevilja, Valensija, Betis)

2 - Engleska (Totenhem, Svonsi), Rusija (Rubin, Anži), Portugal (Benfika, Porto), Holandija (AZ Alkmar, Ajaks), Češka (Slovan Liberec, Viktorija Plzenj)

1 - Bugarska (Ludogorec), Njemačka (Ajntraht), Francuska (Lion), Švajcarska (Bazel), Belgija (Genk), Austrija (Red Bul Salcburg), Turska (Trabzon), Danska (Esbjerg), Izrael (Makabi Tel Aviv), Slovenija (Maribor), Grčka (PAOK)

(MONDO, Foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC