• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Piturka pod baražnom vatrom

Viktor Piturka rumunski mediji su "razapeli na krst" nakon poraza od Litvanije. Predsednik nacionalnog saveza najavio otkaz selektoru.

 Piturka pod baražnom vatrom Izvor: MONDO

Posle poraza Rumunije na startu kvalifikacija za prvenstvo sveta protiv Litvanije od 3:0, koja je u javnosti ocenjana kao sramna, ostanak na funkciji selektora Viktora Piturke mogao bi da bude razmotren veoma brzo, najavili su čelnici nacionalne fudbalske federacije.

"Jasno je da je to bio sraman rezultat. Sada, medjutim, nije vreme da raspravljamo o otkazu Piturki, ali ćemo to sasvim sigurno uraditi posle utamice protiv Farskih Ostrva", rekao je predsednik Fudbalske federacije Rumunije Mirčea Sandu.

Prema njegovim rečima, Piturki je jasno stavljeno do znanja da se iz prve tri utakmice, protiv Litvanije, Farskih Ostrva i Francuske, očekuje najmanje sedam bodova.

"To mu je bio uslov za ostanak na funkciji i on je to prihvatio. Već posle prve utakmice nije ispunio zadatak i jasno je da ćemo po povratku sa Farskih Ostrva razmotriti njegov status", rekao je Sandu.

Mediji su Piturku "razapeli na krst" i gotovo svi komentatori se slažu da on neće dočekati kraj kvalifikacija, a oko 20.000 navijača koji su pratili utakmicu u Klužu tražili su glavu selektora odmah.

Poslednji put Rumunija je kod kuće izgubila 2005. godine, ali tada je protivnik bila Holandija. Bila je to prva Piturkina utakmica u drugom mandatu na klupi nacionalnog tima.

Komentar selektora posle poraza od Litvanije čini se da je još vise razbesneo i čelnike saveza i navijače.

"Takav rezultat samo je potvrda da mi nemamo veliku reprezentaciju. Možda je poraz i dobrodosao, jer je bilo krajnje vreme da se osvestimo i shvatimo koja je realna snaga rumunskog fudbala", rekao je Piturka.

Posle te izjave, malo je onih koji veruju da će Piturka biti na klupi nacionalnog tima kada Rumunija 11. oktobra u Konstanci bude ugostila Francusku.

(Tanjug, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC