• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvati napali navijače Engleske

Uoči duela Hrvatske i Engleske u Zagrebu, u kvalifikacijama za SP 2010, došlo je do prvih sukoba navijača.

 Hrvati napali navijače Engleske Izvor: MONDO

Uprkos najavama da je policija ''na svakom zagrebačkom uglu'', već u utorak kasno uveče počeli su obračuni hrvatskih i engleskih navijača, čije nacionalne selekcije igraju utakmicu drugog kola kvalifikacija za Mundijal 2010. godine.

Prvo je na području kvarta Trnje, grupa Hrvata napala i pretukla dvadesetjednogodišnjeg Engleza, koji je iako sa povredama, odbio pomoć hrvatske policije.

Nakon toga, počela je masovna tuča u Šenoinoj ulici, prilikom koje su uhapšene četiri osobe. Iz neslužbenih izvora elektronski mediji saznaju da je deo napadača bio maskiran kapama s prorezima na očima i naoružan palicama.

Gotovo u isto vreme sa ''fajtom'' u Šenoinoj, izbila je tuča i na raskrsnici Štrosmajerovog trga i Ulice Matice hrvatske gde su engleski policajci uhapsili osamnaestogodišnjeg Hrvata, od ukupno 14 privedenih navijača "kockastih", među kojima je bio i jedan nemački državljanin.

Tracionalno najviše Engleza je na centralnom trgu u Zagrebu, gde ispijaju hektolitre piva uz ogromnu englesku zastavu, čijem razvijanju je prisustvovao i britanski ambasador u Hrvatskoj Dejvid Blant.

Utakmica Hrvatske i Engleske označena je kao visokorizična, jer će osim mnogobrojnih Engleza, očekuje i dolazak velikog broja Hrvata, kako iz svih gradova zemlje, tako i iz inostranstva.

Prema proceni hrvatskih medija duelu na Maksimiru trebalo bi da prisustvuje više od 30 hiljada domaćih fanova.

Policija je saopštila da se već nedeljama priprema za visokorizični duel u Zagrebu. Iako njemu neće prisustvovati tri hiljade engleskih navijača, sklonih nasilju, koji imaju zabranu putovanja u inostranstvo, pripadnici javnog reda razmešteni su u velikom broju duž celog Zagreba.

Policija očekuje sporadične ekscese kao i pre dve godine kada je privedeno 250 navijača zbog manjih izgreda.

Osim Engleza, kojima je onemogućen dolazak na duel na Maksimiru, i oko 130 hrvatskih navijača ima zabranu prisustva duelu u Zagrebu, i dva sata pre početka susreta moraju da se jave najbližoj policijskoj stanici.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC