• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U21: Neka nas pogleda sreća na žrebu

U petak u Malmeu žreb za baraž za EP za mlade. Rivali za izbegavanje: Engleska, Italija, Nemačka, Španija.

 U21: Neka nas pogleda sreća na žrebu  Izvor: MONDO

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije u velikom stilu plasirala se u baraž za plasman na Evropsko prvenstvo 2009. godine u Švedskoj, gde će u petak biti održan žreb za plej-of.

Posle eliminacije Holandije, aktuelnog evropskog prvaka, Srbija će žreb dočekati sa najvećim rejtingom od svih 14 učesnika baraža, jer je vicešampion. To, međutim, ne znači i da će na žrebu biti privilegovana.

Osim Srbije u šeširima će biti: Italija, Engleska, Španija, Francuska, Vels, Finska, Danska, Nemalka, Švajcarska, Austrija, Turska, Nemačka, Belorusija i Izrael. Švedska je automatski učesnik EP kao domaćin.


U grupu nepoželjnih protivnika svakako spadaju Italijani, Englezi, Nemci i Španci. Sa Belorusijom ne možemo da igramo baraž, jer smo bili zajedno u kvalifikacionoj grupi, tako da bi Vels, Finska, Danska, Austrija, Švajcarska i Turska mogli da budu oni rivali protiv kojih bismo mogli da se nadamo četvrtom uzastopnom učešću u završnici kontinentalnog šampionata za igrače do 21 godine.

Međutim, na žreb treba gledati i drugačije. Srbija je takođe nepoželjan protivnik mnogima, ako ne i svima. Jer, osim Srbije, samo Italijani imaju bolji skor budući da su pet puta uzastopno na evbrpskim prvenstvima. Pre četiri godine u finalu na EP u Nemačkoj pobedili su tadašnju SCG i osvojili titulu.

Žreb je u petak u 12 časova u Malmeu. Prvi mečevi baraža biće odigrani 11. i 12. oktobra, a ravenši su 14. i 15. oktobra.

Evrpsko prvenstvo biće odigrano od 15. do 29. juna 2009. godine u Švedskoj.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC